Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Άμραμπατ: «Η αναταραχή στον Άγιαξ είναι ένα πλεονέκτημα για την ΑΕΚ»

Άμραμπατ: «Η αναταραχή στον Άγιαξ είναι ένα πλεονέκτημα για την ΑΕΚ»

Ο Νορντίν Άμραμπατ μίλησε στο Ajax Life για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια για δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Νορντίν Άμραμπατ, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Άγιαξ, αλλά και στο παιχνίδι της Ένωσης, την οποία χαρακτήρισε πολεμική μηχανή.

«Φυσικά η αναταραχή στον Άγιαξ είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς», τόνισε αρχικά ο Μαροκινός άσος και συνέχισε: «Αν επικρατεί χάος στην κορυφή του κλαμπ, φτάνει κάτω στα αποδυτήρια. Μπορείς να το νιώσεις αυτό και να το βγάλεις στον αγωνιστικό χώρο. Όταν είσαι μεγαλύτερος, μπορείς να το αφήσεις εκτός. Είναι πιο δύσκολο όταν είσαι νέος.

Παίξουμε μπροστά σε 32.000 θεατές, σε ένα καινούργιο γήπεδο από πέρυσι. Είναι πάντα γεμάτο. Οι οπαδοί είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική, αν και ειλικρινά πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι είναι καλύτερη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι πέρασε μικρός από τις ακαδημίες του Άγιαξ, σημείωσε: «Ναι, ο Άγιαξ έχει μια ειδική θέση στην καρδιά μου», Ωστόσο τόνισε ότι ποτέ δεν βρέθηκε κοντά στην επιστροφή του: «Οταν πήγα να παίξω στην Αϊντχόφεν το 2008, ο Άγιαξ δεν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον».

Για τα παιχνίδια με την Αντβέρπ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Άδικα αποκλειστήκαμε από την Αντβέρπ. Ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την Αντβέρπ. Στον προηγούμενο γύρο, η Ντιναμό ήταν καλύτερη από μας. Αυτό πρέπει να το πούμε. Ο Γιόριπ Σούαλο έπαιξε σαν αφεντικό απέναντί μας και στα δυο ματς. Αυτό να το σημειώσετε. Έχετε δει τον επιθετικό μας, τον Λιβάι Γκαρσία. Δεν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος».

Για τον Ματίας Αλμέιδα: «Είμαστε μια πολεμική μηχανή. Τακτικά δυνατοί και ανταποκρινόμαστε καλά στις αδυναμίες του αντιπάλου. Πέρυσι κατακτήσαμε το νταμπλ μαζί του. Τώρα νικάμε την Μπράιτον, αλλά μας λείπουν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις