Site icon NewsIT

Άνχελ Ντι Μαρία: Συγκίνηση και αποθέωση στο επίσημο αντίο του στην Αργεντινή

06.09.2024 | 10:33
Άνχελ Ντι Μαρία: Συγκίνηση και αποθέωση στο επίσημο αντίο του στην Αργεντινή

Soccer Football - World Cup - South American Qualifiers - Argentina v Chile - Estadio Mas Monumental, Buenos Aires, Argentina - September 5, 2024 Argentina's Angel Di Maria is tossed by teammates during his tribute before the match after he retires from the national team REUTERS/Agustin Marcarian TPX IMAGES OF THE DAY

Ο Άνχελ Ντι Μαρία βρέθηκε στον αγώνα της Αργεντινής με τη Χιλή στο Μονουμεντάλ και τιμήθηκε από την αλμπισελέστε για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα.

Μετά την ανακοίνωση του ότι αποχωρεί από την εθνική Αργεντινής, ο 36χροχος εξτρέμ, Ντι Μαρία, βρέθηκε στο “Μονουμεντάλ” μαζί με την οικογένειά του, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να τον τιμάει με ξεχωριστό τρόπο για τα 16 χρόνια προσφοράς του στην ομάδα.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην AFA. Πέρασα 16 χρόνια μαζί τους. Έζησα δύσκολα πράγματα και κατέληξα ευτυχισμένος δίπλα τους. Τώρα είμαι ακόμη ένας οπαδός.

Τώρα θα είμαι εκεί πάνω με την οικογένειά μου. Θα συνεχίσω να είμαι στο Κόπα Αμέρικα, στα Παγκόσμια Κύπελλα και να τους υποστηρίζω”, δήλωσε συγκινημένος ο Ντι Μαρία, με τους άλλοτε συμπαίκτες του να τον σηκώνουν ψηλά και να τον αποθεώνουν.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν στο γήπεδο λόγω τραυματισμού, αλλά έστειλε το μήνυμά του μέσω video που προβλήθηκε στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου.

“Ελπίζω να απολαύσεις αυτή τη βραδιά με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου. Έχουμε πει όλα όσα έπρεπε να πούμε. Έχουμε μοιραστεί τόσα πολλά. Ποιος θα πίστευε ότι θα τελείωνε έτσι. Θα μας λείψεις τόσο πολύ. Τα λέμε σύντομα”.

Αργεντινή – Χιλή 3-0

Η Αργεντινή επικράτησε εύκολα 3-0 της Χιλής, στο Μπουένος Άιρες, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης στην ζώνη της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και παραμένει επικεφαλής στην βαθμολογία του ενιαίου ομίλου.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές «βρήκαν δίχτυα» με τον μέσο της Λίβερπουλ, Αλέξις Μακ Άλιστερ (48`), τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χουλιάν Αλβαρες (84`) και τον μεσοεπιθετικό της Ρόμα, Πάουλο Ντιμπάλα (90`+1`).

Παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία, Λιονέλ Μέσι, οι παίκτες της «αλμπισελέστε» νίκησαν πιό εύκολα απ΄όσο μαρτυρά η διακύμανση του σκορ, δεδομένου ότι οι Χιλιανοί είχαν μόλις μία αξιόλογη φάση.

Argentina vs Chile 3-0 Highlights All Goals

Μετά από επτα αγωνιστικές, η Αργεντινή προηγείται στην κατάταξη με 18 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την Ουρουγουάη, που υποδέχεται απόψε την Παραγουάη στο «αντίο» του Λουϊς Σουάρες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version