Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Απόστολος Χρήστου: Η ιστορική κούρσα που του έφερε το ασημένιο μετάλλιο

Απόστολος Χρήστου: Η ιστορική κούρσα που του έφερε το ασημένιο μετάλλιο

O Απόστολος Χρήστου έκανε μια ιστορική κούρσα, με τον 27χρονο αθλητή να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, καταφέρνοντας να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στην κούρσα της ζωής του ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση στα 200 μ. ύπτιο ανδρών στον τελικό της κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον 27χρονο αθλητή να έχει χρόνο 1.54.82 αγγίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Η επίδοση του ήταν μοναδική, με τον Χρήστου να φέρνει το 2ο μετάλλιο στη χώρα μας στη φετινή Ολυμπιάδα και 123ο συνολικά!

O Xρήστου μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως δεν περίμενε ότι θα έφτανε στο μετάλλιο, αφού πριν από λίγες ημέρες για χιλιοστά δεν είχε καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη 3αδα, στο 100αρι για το ύπτιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε έρθει από τον Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο στην κατηγορία των 90 κιλών. Πλέον η Ελλάδα μετά το χάλκινο του Τσελίδη και το ασημένιο του Χρήστου μετρά δυο μετάλλια.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις