Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Απόστολος Χρήστου: Το ιστορικό πρώτο μετάλλιο Έλληνα κολυμβητή από το 1896 και 123ο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Απόστολος Χρήστου: Το ιστορικό πρώτο μετάλλιο Έλληνα κολυμβητή από το 1896 και 123ο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Απόστολος Χρήστου με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στα 200μ ύπτιο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει σε βάθρο στα χρονικά, ενώ παράλληλα έφερε και το 123ο συνολικά στην χώρα μας.

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε στην 2η θέση στον τελικό των 200μ ύπτιο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας σημειώνει μια τόσο μεγάλη επιτυχία στον υγρό στίβο.

Κάπως έτσι ο Χρήστου θα φέρει το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 στο άθλημα της κολύμβησης, με τον ίδιο να ανεβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Παράλληλα η χώρα μας θα φτάσει τα 123 μετάλλια σε Ολυμπιάδα, από το 1896 και τη νέα μορφή.

Σημειώνεται ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα, τους πρώτους της σύγχρονης ιστορίας, η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση στα 100 μέτρα ναυτών, όπως λεγόταν το αγώνισμα και το οποίο δεν διεξήχθη σε πισίνα, αλλά στο λιμάνι του Πειραιά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις