Site icon NewsIT

Αργεντινή – Κολομβία 1-0: Η «αλμπισελέστε» σήκωσε ξανά το Copa America με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην παράταση

15.07.2024 | 08:55
Αργεντινή – Κολομβία 1-0: Η «αλμπισελέστε» σήκωσε ξανά το Copa America με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην παράταση

Soccer Football - Copa America 2024 - Final - Argentina v Colombia - Hard Rock Stadium, Miami, Florida, United States - July 15, 2024 Argentina's Lionel Messi lifts the trophy as he celebrates with teammates after winning Copa America 2024 REUTERS/Agustin Marcarian

Η Αργεντινή κατέκτησε το δεύτερο σερί Copa America, “λυγίζοντας” με 1-0 την Κολομβία στην παράταση του μεγάλου τελικού στο Μαϊάμι, με “χρυσό” σκόρερ τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Την κατάκτηση του 16ου Copa America στην ιστορία της πανηγυρίζει η Αργεντινή. Η “αλμπισελέστε” νίκησε με 1-0 την Κολομβία στον τελικό και έγινε πολυνίκης του θεσμού αφήνοντας μόνη δεύτερη (με 15 κατακτήσεις) την Ουρουγουάη.

Χρυσός” σκόρερ του τελικού -που οδηγήθηκε στην παράταση, μετά το 0-0 του 90λεπτου- ήταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος μπήκε στο 96′ και στο 112′ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο επιθετικός της Ίντερ ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με πέντε τέρματα και έγινε ο 18ος Αργεντινός που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ σε Copa America.

Πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο η Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες (αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης), που είχε και δοκάρι στο 7′ με τον Κόρντομπα.

Αποθέωση” για Λιονέλ Μέσι και Άνχελ Ντι Μαρία, τη στιγμή που έγιναν αλλαγή (ο πρώτος λόγω τραυματισμού και ο δεύτερος στην 145η και τελευταία του με το εθνόσημο εμφάνιση).

Ο τελικός ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας και 22 λεπτών λόγω έντασης που προκλήθηκε από Κολομβιανούς έξω από το γήπεδο, στην προσπάθειά τους να μπουν χωρίς εισιτήριο. Αρκετοί εξ αυτών, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version