Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ασουμανάκη – Νικολαΐδου: Προσπάθησαν για το μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφεραν! Τέταρτη θέση για το ελληνικό πλήρωμα

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Σοφίας Ασουμανάκη και της Κατερίνας Νικολαϊδου, στον τελικό του διπλού σκιφ. Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες, έμειναν από την εκκίνηση, μακρυά από τις αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 4η θέση, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για ένα μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ των γυναικών κατέκτησε η Πολωνία, που έκανε τρομερό τελείωμα στα τελευταία 500μ. της κούρσας. Στη δεύτερη θέση η Μεγάλη Βρετανία και στην τρίτη η Λιθουανία.

Το ελληνικό πλήρωμα δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικό, με τα τρία πρώτα πληρώματα να κατακτούν εύκολα τα μετάλλια.

Οι δύο Ελληνίδες, έστω και στην πρώτη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ήταν φαβορί για το βάθρο, ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο. Οι άνεμοι που έπνεαν στη Lagoa Rodrigo de Freitas επηρέασαν το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ, όπως είχε συμβεί λίγο νωρίτερα με τον απρόσμενο αποκλεισμό της βαριάς τετρακώπου ανδρών (Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου, Αγγελόπουλος) από τον τελικό.

 

Οι Νικολαϊδου, Ασουμανάκη πραγματοποίησαν απογοητευτικό ξεκίνημα, έμειναν 6ες στα 500 μέτρα και έκτοτε κυνηγούσαν. Ανέβασαν ρυθμό, διεκδίκησαν ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο, όμως τους στέρησαν οι Λιθουανές Ντονάτα Βισταρτάιτε και Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε (7:43.76).

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε