Site icon NewsIT

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός! Κέρδισε και τον Ηρακλή, χωρίς να φορτσάρει

08.11.2015 | 16:56
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Δίχως να χρειαστεί να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ρελαντί του Ηρακλή στο "Γ. Καραϊσκάκης" με 2-0 και παρέμεινε άηττητος στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά το πέρας της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Ηρακλή, ωστόσο ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Από την πλευρά του, ο “γηραιός” στάθηκε καλά στο Φάληρο, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά εν τέλει κέρδισε μόνο τις εντυπώσεις. Αξίζει να αναφερθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάρκο Σίλβα αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας

Έχοντας πολύ καλή ψυχολογία από τη νίκη του επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, απειλώντας τον στο 2′ με το σουτ του Φορτούνη. Η αμυντική διάταξη του Γηραιού όμως -μόνο η κεφαλιά του Ρομάνο στο 14′ ανησύχησε λίγο τον Ρομπέρτο- δυσκόλεψε τους “ερυθρόλευκους” στο να βρουν ρυθμό και να φτιάξουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία στα καρέ του Χουάντερσον.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν τελικά να… ξεκλειδώσουν την άμυνα των Θεσσαλονικέων, μετά από στημένη φάση στο 20′. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Μπαρτολίνι μπροστά από τον Σιόβα προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να βρουν στη συνέχεια τα… πατήματα τους, αλλά οι Πειραιώτες ήταν σταθερά… καλύτεροι. Η πίεση που άσκησαν όμως δεν ήταν αρκετή για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις -ακόμα και η ευκαιρία του Ιντέγιε στο 35′ ήρθε από “στημένη” φάση- για άλλο γκολ κι έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Στο 60′, μάλιστα, ο Ηρακλής έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Ο Πάσσας μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε επικίνδυνη παράλληλη πάσα, αλλά ο Μαζουακού έσωσε την τελευταία στιγμή τον Ολυμπιακό.

Ο “γηραιός”, όχι μόνο δεν ισοφάρισε, αλλά στην επόμενη φάση δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Μαζουακού έβγαλε “γλυκιά” σέντρα από τα αριστερά και ο Ιντέγιε έκανε με κεφαλιά το 2-0 στο 61′.

Μετά και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης να δημιουργήσουν αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν στο ρελαντί το 10/10, συνεχίζοντας ακάθεκτοι την πορεία τους για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.
 

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Πάρντο (64’ Ερνάνι), Ντουρμάζ (64’ Σεμπά), Ιντέγε (70’ Φινμπόγκασον)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ρομάνο, Μακρής, Κυριακίδης (68΄Πασσάς), Ιντζόγλου, Πασάς, Βέλλιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version