Site icon NewsIT

Αστέρας Τρίπολης: Γκολ μέσω αντεπιθέσεων ζήτησε ο Βεργέτης

30.09.2015 | 22:49
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Στάικος Βεργέτης σαφώς και δεν συγκρίνει το ματς του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στη Σάλκε με τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και υποστηρίζει ότι... όλα τα λεφτά θα είναι η άμυνα.

Ο προπονητής των Αρκάδων τόνισε στους παίκτες του να ψάξουν το γκολ μέσω των αντεπιθέσεων: «Είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει άλλη δομή. Αν βγεις ψηλά και αφήσεις χώρους, μία τέτοια ομάδα μπορεί να σε ‘σκοτώσει’. Πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά και, στη συνέχεια, να εκμεταλλευτούμε επιθετικά μία από τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε. 

Δεν θέλω να το συγκρίνω με την Τότεναμ. Είναι δύο πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου, δύο ομάδες υψηλών θέσεων και σαφώς πιο ανώτερες από τις δικές μας. Είναι και οι δύο αγώνες, δύο πολύ καλές ‘σελίδες’ στην ιστορία του Αστέρα. 

Στο Λονδίνο, οι παίκτες έγιναν μέσα στο παιχνίδι λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε. Χρειάζεται τόλμη, αλλά, πάνω από όλα, ωριμότητα, γιατί ομάδες όπως η Σάλκε, μπορούν να σε ‘σκοτώσουν’ ανά πάσα στιγμή, όπως έγινε με την Τότεναμ. 
Σε όλους τους αγώνες η πίεση και το άγχος είναι ίδια. Γιατί, είναι ίδια η δουλειά που πρέπει να γίνει. Να αναλύσουμε τον αντίπαλο, να φτιάξουμε το αγωνιστικό μας πλάνο και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά που θα το υπηρετήσουν. Και μετά να δούμε στον αγώνα αν αυτά απέδωσαν. 

Σίγουρα, αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας με το φορμάρισμα της Σάλκε. Αλλά, οι ατυχίες και οι αδυναμίες, που έφεραν τις απώλειες στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν, όταν υπάρχουν οι αγώνες. Εγώ προσωπικά ‘δένομαι’ με κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη και ελπίζω να πάρει το πρωτάθλημα. 

Πρώτα κοιτάω σε κάθε αντίπαλο τα δυνατά του σημεία και μετά τις αδυναμίες. Η Σάλκε έχει φοβερά δυνατά σημεία, έχουμε εστιάσει σε αυτά και έχουμε δώσει κατευθύνσεις και θα δούμε αν ο Αστέρας μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να αντιπαραβάλει τα δικά του».

Διαβασμένη η Σάλκε

Ο κόουτς τη Σάλκε, Αντρέ Μπράιτενράιτερ φάνηκε πως έχει διαβάσει καλά τον Αστέρα, καθώς μίλησε ξεχωριστά σε παίκτες της ομάδας της Τρίπολης.

Είπε…

Για τον Αστέρα: «Κάθε αντίπαλο τον αναλύουμε και σε τακτική και σε βίντεο. Θα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, ο Αστέρας είναι μία καλή και επικίνδυνη ομάδα κυρίως στην κόντρα επίθεση. Έχασε το τελευταίο παιχνίδι με 2-1 στο οποίο έπαιξε με 4-4-2 και 4-3-3. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς, όπως περιμένουν πολλοί ότι θα μπούμε και θα βάλουμε πολλά γκολ. Ο Αστέρας έχει επικίνδυνους παίκτες, εμείς θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να πάρουμε τη νίκη. Έκανα μία κουβέντα και με τον Γκάις (σ.σ. ο Γερμανός είχε αποκλειστεί από τον Αστέρα πέρσι με την Μάιντς). Μου μίλησε όταν είχε γίνει η κλήρωση. Ο Αστέρας έχει καλούς παίκτες, όπως ο Γιάννου που έχει βάλει τέσσερα γκολ, τον Ιγκλέσιας που είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής με δυνατό σου, αλλά και στην άμυνα με Σανκαρέ και Γκοϊάν. Ίσως μας εκπλήξει στα πρώτα 15 λεπτά προσπαθώντας να πιέσει, αν και γενικά πιστεύω πως θα παίξει αμυντικά για να χτυπήσει στην κόντρα».

Για το αν σκέφτεται αλλαγές λόγω κόπωσης: «Έχω εναλλακτικές λύσεις. Δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη ομάδα, η Σάλκε θα παίξει την Πέμπτη με την καλύτερή της ενδεκάδα».

Για το αν είναι φαβορί του ομίλου: «Αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε περάσει. Έχουμε τρεις καλούς αντιπάλους. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος. Εμείς θέλουμε την πρώτη θέση, η δεύτερη είναι ανοιχτή».
Για τις πέντε σερί νίκες: «Δεν έχουμε ευφορία,φερόμαστε κανονικά. Είμαστε χαρούμενοι αλλά προσπαθούμε να έχουμε και τα δύο πόδια στο έδαφος».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Σάσα Ρίτερ που δήλωσε: «Εχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σερί και ελπίζουμε να πετύχουμε νίκη και με τον Αστέρα. Το συστατικό της επιτυχία είναι πως έχουμε πολλούς νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version