Σάββατο, 12 Οκτ.
29oC Αθήνα

Αταμάν: «Ο Σλούκας είναι ο κορυφαίος γκαρντ στην EuroLeague, Όσμαν και Γιούρτσεβεν θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό»

Αταμάν: «Ο Σλούκας είναι ο κορυφαίος γκαρντ στην EuroLeague, Όσμαν και Γιούρτσεβεν θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε σε Μέσο της Τουρκίας, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να αναφέρεται στον Κώστα Σλούκα, αλλά και στις μεταγραφές του Τσέντι Όσμαν και Όμερ Γιούρτσεβεν.

Συνέντευξη στο τούρκικο «beIN Sports» παραχώρησε ο Εργκίν Αταμάν. Ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της Euroleague την περασμένη σεζόν μίλησε για το φετινό ρόστερ των «πράσινων» τον ερχομό των Τσέντι Όσμαν και Όμερ Γιούρτσεβεν, αλλά και τον αρχηγό της ομάδας Κώστα Σλούκα.«Κάναμε μόνο μία μεταγραφή, τον πόιντ γκαρντ της Μακάμπι και της Εθνικής Ισπανίας, Λορέντζο Μπράουν, στο ξεκίνημα της σεζόν. Ήταν σημαντικό για εμάς. Παρόλο που ο Σλούκας είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην Ευρωλίγκα, είναι 35-36 χρόνων. Η λίγκα είναι ένας μαραθώνιος. Για αυτό χρειαζόμασταν άλλον έναν έμπειρο πόιντ γκαρντ. Μετά από αυτό σταματήσαμε για λίγο, επειδή ήδη είχαμε ένα πρωταθληματικό ρόστερ.

Για αυτό αρχίσαμε να περιμένουμε για ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έρθουν από την αγορά του NBA. Ευτυχώς, δύο Τούρκοι παίκτες ήρθαν. Φυσικά, αυτό ήταν πλεονέκτημα για εμένα.

Οι μεταγραφές και το να πείσω τους παίκτες ήταν εύκολο. Η παρουσία μου ήταν ένας παράγοντας. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, ήμασταν μαζί στην εθνική ομάδα.

Οι δύο παίκτες μας που έκαναν πολύ σημαντικά πράγματα στο NBA, δεν ήρθαν σε μία συνηθισμένη ομάδα, ήρθαν στον πρωταθλητή Ευρώπης. Για αυτό δεν είχαμε μεγάλη δυσκολία σε αυτές τις μεταγραφές.

Αμφότεροι ήρθαν με καλές προθέσεις. Αλλά μόλις ήρθαν είδαν ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δουλέψουν και να προσαρμοστούν.

Είναι και οι δύο παίκτες με μεγάλη προοπτική και νομίζω ότι αμφότεροι θα είναι πολύ χρήσιμοι στην πάροδο του χρόνου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις