Site icon NewsIT

Αθλητική ανασκόπηση: Οι 17… στιγμές του 2017

31.12.2017 | 22:00
Ανασκόπηση 2017

-Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σπορ μοίρασαν χαρές, αλλά και λύπες ως συνήθως -Οι 17 μεγαλύτεροι κραδασμοί που προκάλεσε στην καρδιά μας ο παγκόσμιος αθλητισμός και ο ελληνικός παρουσιάζονται ένας – ένας στην αθλητική ανασκόπηση του NewsIt.gr -Ευχόμαστε όλοι το 2018 να είναι γεμάτο υγεία και δίκαια αποτελέσματα, διότι στη χαρά του νικητή πάντα θα υπάρχει η λύπη του ηττημένου και μοιραία δεν θα αποφεύγονται και οι δύο

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου φόρεσε ερυθρόλευκα, το Κύπελλο ασπρόμαυρα και το μπάσκετ πράσινα. Εδώ είναι ο πλανήτης αθλητισμός και η μόδα… πάει περίπατο.

Στο NewsIt δεν θα ξεχάσουμε τις μεγάλες στιγμές του 2017 τόσο των ελληνικών ομάδων, εντός και εκτός συνόρων όσο και των ξένων, το Hall of Fame του μεγάλου Νίκου Γκάλη και τον μάγο Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Περίοπτη θέση στην καρδιά μας θα έχουν τα Ελληνόπουλα που καμαρώσαμε πάνω στο βάθρο όπως η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Δεν θα ξεχάσουμε και αυτούς που δεν θα είναι πια μαζί μας. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2018.

Ολυμπιακός: Επάγγελμα… πρωταθλητής με 44 «κεράκια»

Για 7η συνεχόμενη χρονιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο… τιμόνι του (σ.σ. ισοφάρισε τον Σωκράτη Κόκκαλη) και 44η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι κυρίαρχος. Η κατάκτηση της Superleague 2016-2017 «σφραγίστηκε» την προτελευταία αγωνιστική με το 5-0 επί τους; ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» του στο ελληνικό πρωτάθλημα (19η φορά στα τελευταία 21 πρωταθλήματα), παρά το γεγονός πως στον πάγκο του είχε αλλαγές (σ.σ. τελικά το.. σήκωσε με τον Τάκη Λεμονή).

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – Κάφροι και «ζούγκλα» το Πανθεσσαλικό

Κούπα στον Λευκό Πύργο! Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας, αφού επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου (σ.σ. κρίθηκε στο φινάλε με γκολ – οφσάιντ του Ενρίκε). Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος της ομάδας, από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης και ο πρώτος της μετά από 14 χρόνια.

Ο τελικός αυτός όμως πέρασε από… σαράντα κύματα μέχρι να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί. Αρχικά, η κατάσταση του Πανθεσσαλικού Σταδίου είχε προκαλέσει –μέχρι τελευταία ημέρα– πολλές συζητήσεις για την αναβολή του αγώνα, ενώ το ματς «σημαδεύτηκε» από τα «άγρια» επεισόδια μεταξύ των οπαδών (σ.σ. είχαμε πολλούς τραυματίες ενώ το ματς ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση).

«Βασίλισσα» ξανά και ξανά! «Μεγάλη» Ρεάλ και…. υπερκούπωση

Καμία άλλη σαν τη Ρεάλ, που το 2017 δικαιολόγησε με ιδανικό τρόπο τον χαρακτηρισμό «Βασίλισσα της Ευρώπης». Οι «μερένγγες» νίκησαν με 4-1 την Γιουβέντους στον τελικό του Champions League που έγινε στο Κάρντιφ και κατέκτησαν για 12η φορά το τρόπαιο. Μάλιστα, η ομάδα του Ζιντάν έγινε η πρώτη που υπερασπίζεται με επιτυχία την.. κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» στα χρονικά της διοργάνωσης.

Η χρονιά για την Ρεάλ ήταν φανταστική, αφού έφτασε τα 5 τρόπαια, μετά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων το Δεκέμβριο (σήκωσε… πρωτάθλημα Ισπανίας, το Champions League και τα Super Cup Ισπανίας και Ευρώπης).

https://www.youtube.com/watch?v=05wWF1bBqUA

«Γυάλιζε» το μάτι του! Η… εξωγήινη χρονιά του Ρονάλντο

Το… τερμάτισε! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα θυμάται για πάντα το 2017, έτος το οποίο «μάζεψε» πέντε τίτλους με την Ρεάλ Μαδρίτης και… έσπασε κάθε ρεκόρ. Ο Πορτογάλος, που έγινε για 4η φορά πατέρας, πέτυχε δυο γκολ στον τελικό του Champions League, φτάνοντας τα 12 σε 13 ματς της διοργάνωσης 2016/12, κάτι που τον έφερε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της σεζόν. Η μοναδική διοργάνωση που δεν σκόραρε μέσα στο 2017 ήταν το Supercopa Eυρώπης, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ρονάλντο –που κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή- έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει σε κάθε αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League, ενώ έγινε ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, ξεπερνώντας τον Πελέ σε γκολ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

https://twitter.com/UEFAEURO/status/903355741125345280

Επιπλέον, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του Champions League (114 έναντι 97 του Μέσι), σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (115 έναντι 100 του Μέσι) και στα  πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έγινε επίσης ο κορυφαίος σκόρερ) όλων των Euro (9, «πιάνοντας» τον Πλατινί και ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 422 γκολ.

Φυσικά, μετά από όλα αυτά, ο Ρονάλντο κατέκτησε δικαιολογημένα τους τίτλους του κορυφαίου της χρονιάς (την 5η του «Χρυσή Μπάλα» και το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο του «The Best» μετά το 2016).

Europa League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο που της έλειπε

Μετά από έναν αγώνα που έγινε στη… σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μάντσε4στερ, η Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-0 τον Άγιαξ στον τελικό της Στοκχόλμης και κατέκτησε το Europa League τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της. Τα γκολ των Πογκμπά και Μικιταριάν έδωσαν στους «κόκκινους διαβόλους» το 6ο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο και στον Μουρίνιο τον 4ο του ευρωπαϊκό τίτλο (4×4 σε τελικούς) και τον έκαναν τον τρίτο τεχνικό στην ιστορία που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκή κούπα μα 3η διαφορετικές ομάδες.

https://www.youtube.com/watch?v=LX91kmuS_YI

Μεγάλες… φανέλες είπαν «αντίο» στη δράση

Ηγετικές φυσιογνωμίες στις ομάδες που αγωνίστηκαν ή απλά «γρανάζια» κάποιας καλοκαρδισμένης ποδοσφαιρικής «μηχανής». Αρκετοί ήταν οι παίκτες που… κρέμασαν τη φανέλα τη χρονιά που μας πέρασε. Το πιο ηχηρό όνομα από αυτά, του «μαέστρου», Αντρέα Πίρλο. Στη «λαμπρή» αυτή λίστα θα βρούμε ακόμα παίκτες όπως ο Φρανσέσκο Τότι, ο Κακά, ο Φρανκ Λάμπαρντ, οι Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο, αλλά και ο Ζε Ρομπέρτο.

Θλίψη για το χαμό τους

«Έφυγαν» απ’ τη ζωή, αλλά τα κατορθώματα και η προσφορά τους θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων. Η είδηση του θανάτου τους δεν προκάλεσε θλίψη μόνο στις οικογένειες και τους οικείους τους αλλά και στον αθλητισμό. Παγκόσμια απήχηση είχε ο χαμός του θρυλικού αρσιβαρίστα, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου (50 ετών).

Ο ελληνικός στίβος έγινε «φτωχότερος» μετά το χαμό του παλιού πρωταθλητή των 400 μέτρων με εμπόδια, Θανάση Καλογιάννη (52 ετών). Η «οικογένεια» του Ολυμπιακού θρήνησε τον χαμό του θρυλικού Θανάση Μπέμπη (90 ετών), αυτή του Παναθηναϊκού την απώλεια του επί σειρά πολλών ετών παράγοντα της «πράσινης» ΚΑΕ, Τάσσου Στεφάνου και η ΠΑΕ ΑΕΚ για τους παλαίμαχους Μίλτο Παπαποστόλου και Γιώργο Πετρίδη . Στο χώρο του αθλητισμού μπορεί να συγκαταλεχθεί τόσο ο θάνατος του Θ. Νικολαΐδη, ιδρυτή της εφημερίδας “Φως των ΣΠΟΡ” (92 ετών) όσο και αυτός του Τσαρλς Αντετοκούνμπο (53 ετών)!

Πρωτάθλημα όπως το 99′ και Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη

Το 2017 αφήνει όμορφες αναμνήσεις στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να απέτυχε να προκριθεί στο Final Four της Πόλης, γυρνώντας με το πούλμαν από την Τουρκία, έπειτα από απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ωστόσο κυριάρχησε στην Ελλάδα, κατακτώντας το νταμπλ. Πρώτα κατέκτησε άνετα το Κύπελλο κόντρα στον Άρη, ο οποίος αγωνίστηκε στην έδρα του, ενώ στη συνέχεια πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα που θα μείνει στην ιστορία, μιας το κατέκτησε μέσα στο ΣΕΦ, όπως το 99′.

Ο πέμπτος τελικός στιγματίστηκε πάντως από τα επεισόδια των φίλων του Ολυμπιακού, τα οποία έφεραν τη διακοπή της αναμέτρησης περίπου δύο λεπτά πριν από το τέλος και την εκκένωση του γηπέδου. Μετά από λίγη ώρα, οι “πράσινοι” επέστρεψαν στο παρκέ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά. Στη συνέχεια, ακολούθησε… πάρτι από 20.000 φίλους του Παναθηναϊκού στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ την επόμενη μέρα έγινε η φιέστα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Λίγο καιρό αργότερα, ο Αντώνης Φώτσης αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό κι επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, τον Ηλυσιακό.

Ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό ο Ολυμπιακός, χαμογέλασε η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς

Το τριήμερο 19-21 Μαΐου η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτύπησε στην Πόλη, εκεί όπου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σηκώσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της “πελάτισσας” ΤΣΣΚΑ Μόσχας (82-78) στον ημιτελικό, προσπάθησε να ανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας την οικοδέσποινα Φενέρμπαχτσε στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα κι έγραψε ιστορία. Επικράτησε του Ολυμπιακού με 80-64 και σήκωσε την πρώτη Ευρωλίγκα της ιστορίας της.

“Χρυσοί” Σλοβένοι – Εκτός μεταλλίων η Εθνική Ελλάδας

Η Σλοβενία άφησε με ανοιχτό το στόμα τη μπασκετική Ευρώπη, κατακτώντας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά το Ευρωμπάσκετ. Ο ασύλληπτος Ντράγκιτς και το next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς, οδήγησαν τους Σλοβένους στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι Ισπανοί (στον ημιτελικοί) και οι Σέρβοι (στον τελικό) προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά η ομάδα του Κοκόσκοφ δεν είχε αντίπαλο.

Όσον αφορά την Εθνική Ελλάδας, απέτυχε για ακόμα μία φορά να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων, μιας κι αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Ρωσία του Σβεντ. Η “γαλανόλευκη” πέρασε από σαράντα κύματα. Αρχικά, υπήρξε γκρίνια για την επιλογή του Κώστα Μίσσα στον πάγκο της ομάδας, ακολούθησε η απουσία του τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο και η άγρια κόντρα μεταξύ των Μπακς και της ΕΟΚ, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών. Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, η Εθνική Ελλάδας πέρασε με το ζόρι τη φάση των ομίλων, έκανε τη μίνι υπέρβαση κόντρα στη Λιθουανία στους “16” κι αποκλείστηκε στους “8”.

Ότι δεν κατάφερε σε ακόμα μία διοργάνωση η Εθνική Ανδρών, το πέτυχε η Εθνική Νέων Ανδρών. Η παρέα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας του Ισραήλ με 65-56 στα Δύο Αοράκια της Κρήτης, με τον Έλληνα φόργουορντ του Παναθηναϊκού (σ.σ. αγωνίζεται δανεικός στον ΠΑΟΚ) να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης.

All Star Αντετοκούνμπο – Ο Γιάνναρος έγραψε ιστορία, κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Ο “Greek Freak” έγραψε ιστορία, μιας κι έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που αγωνίστηκε σε All Star Game του NBA.  Ο διεθνής φόργουορντ έδωσε το “παρών” στη γιορτή του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου κι έκλεψε την παράσταση. Η Ανατολή έχασε (192-182) από τη Δύση, ωστόσο ο ίδιος ήταν εντυπωσιακός. Πέτυχε 30 πόντους με 14/16 δίποντα και 2/2 βολές, μάζεψε 6 ριμπάουντ, είχε 3 κλεψίματα, έδωσε μία ασίστ κι έκανε ένα κόψιμο. Ευχή όλων είναι ο Γιάνναρος να συνεχίσει τις υψηλές… πτήσεις στον μαγικό κόσμο του NBA και να βρεθεί και το 2018 στο All Star Game. Το 2017 δεν ήταν πάντως το τέλειο έτος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μιας κι έχασε το πατέρα του στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

O Νίκος Γκάλης στο Έβερεστ του παγκοσμίου μπάσκετ

Ήταν 1η Απριλίου του 2017, όταν ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ θα έμπαινε στο πάνθεον του αθλήματος στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Ο λόγος για τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου μπήκε και τυπικά στο Hall of Fame του NBA. Ο «γκάνγκστερ» έγινε ο πρώτος Έλληνας που έγινε μέλος του Naismith Hall of Fame, του μουσείου ιστορίας που από το 1959 αποτελεί την πιο πλήρη βιβλιοθήκη του μπάσκετ, προωθώντας την ιστορία του αθλήματος.

Ο «Θεός» του ελληνικού μπάσκετ ανήκει κι επίσημα στην παρέα των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών του κόσμου. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης το 1987, ο αθλητής που έκανε γνωστό το μπάσκετ στην Ελλάδα κι ώθησε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν με την πορτοκαλί μπάλα μπήκε στη λίστα με τους «Θεούς» του παγκοσμίου μπάσκετ. O λόγος του συγκίνησε τους πάντες και θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη όλων των μπασκετόφιλων κι όχι μόνο.

NBA: Οι Γουόριορς επέστρεψαν στην κορυφή

Ένας χρόνος μακριά από την κορυφή του NBA φαίνεται πως ήταν… αρκετός για τους Γουόριορς, οι οποίοι επέστρεψαν στον θρόνο τους, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Η παρέα του Στεφ Κάρι και του Κέβιν Ντουράντ έκανε πάρτι κόντρα στους Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς, “καθαρίζοντας” τη σειρά των τελικών με 4-1. MVP των τελικών αναδείχθηκε ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος φόρεσε το πρώτο του δαχτυλίδι.

Bolt… THE END

Ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών Γιουσέιν Μπολτ, κατέκτησε… σαν νικητής της κούρσας των 100 μ. το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ποτέ άλλοτε δεν γράφτηκαν για τον τρίτο περισσότερα λόγια απ’ ό,τι για τον πρώτο, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο δις ντοπαρισμένος Τζάστιν Γκάτλιν.

Ο Αμερικανός αποδοκιμάστηκε άκομψα από το βρετανικό κοινό κι ο Τζαμαϊκανός παρόλο που είχε φινάλε… κατάρρευσης για σταρ του βεληνεκούς του, καθώς λόγω κράμπας δεν τερμάτισε στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ..

Ο Μπολτ αποχώρησε από την ενεργό δράση ως φυσιολογικός άνθρωπος, που χάνει και πονάει και αυτό ήταν ίσως το καλύτερο φινάλε. Ετσι, μας έπεισε ότι τα μυθικά του κατορθώματα στο ταρτάν έγιναν από έναν κοινό θνητό κι όχι από έναν διαστημικό τύπου που προσγειώθηκε στο βατήρα της εκκίνησης ενός κουλουάρ.

«Αντίο» είπε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης των μεσαίων αποστάσεων, Μο Φαρα. Στα 10.000 μέτρα, ο Βρετανός υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στο Πεκίνο, όμως ο 34χρονος δρομέας έχασε στον τελικό των 5.000 μέτρων από Αιθίοπα, Μουκτάρ Έντρις.

F1: Ο Χάμιλτον και το ρεκόρ του

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στην F1 για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Τα κατάφερε, έχοντας εννέα νίκες, 11 pole positions και άλλες τέσσερις παρουσίες στο βάθρο. Σπάζοντας  το ρεκόρ των περισσότερων pole position που ο Άιρτον Σένα. Ο Βρετανός οδηγώντας Mercedes συγκέντρωσε 363 βαθμούς έναντι 317 του Φέτελ, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes με 668 βαθμούς νίκησε την Ferrari, που είχε 522 βαθμούς.

Τα κορτ της δόξας!

Την καλύτερή τους χρονιά στα κορτ έζησαν η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η πρώτη κατάφερε να εισαχθεί στις κορυφαίες 50 τενίστριες του πλανήτη και να φτάσει στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν, του Γουίμπλεντον και του US OPEN. Στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έκλεισαν τη χρονιά ο Ισπανός Ράφαελ Ναδάλ στους άνδρες και η Σιμόνα Χάλεπ από την Ρουμανία στις γυναίκες. Μέσα στο 2017, ο Ράφα αγωνίστηκε σε περισσότερους τελικούς από κάθε άλλον. Κατέκτησε μεταξύ άλλων το τρόπαιο στo Ρολάν Γκαρός (για 10η φορά στην καριέρα του) και το US Open, ενώ ο Φέντερερ ήταν ο νικητής στο Γουίμπλεντον και στο Αυστραλιανό Οπεν.

Τα παιδιά μας τα χρυσά…

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν με διαφορά η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του 2017 και ο Λευτέρης Πετρούνιας ο κορυφαίος Ελληνας. Κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, ήταν πρώτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, για δεύτερη διαδοχική χρονιά ολοκλήρωσε το Diamond League στην πρώτη θέση της κατάταξης και βελτίωσε το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 4.91μ.

Αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017, ενώ ήταν ανάμεσα στις τρεις υποψήφιες για κορυφαία στον κόσμο, τίτλος που κατέληξε στην Ναφισάτου Τιάμ.

Ο Πετρούνιας τον Οκτώβριο στο Μόντρεαλ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, διατήρησε τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή και συνέχισε το εκπληκτικό αήττητο σερί που άρχισε τον Απρίλιο του 2016, με επτά διαδοχικές νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στις 18 Απριλίου 2016, στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου κατέλαβε τη 2η θέση, πίσω από τον Βραζιλιάνο «οικοδεσπότη» και Ολυμπιονίκη του 2012 Αρτούρ Ζανέτι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version