Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 4-1: Θα πάει φορτσάτη στο Μάντσεστερ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 4-1: Θα πάει φορτσάτη στο Μάντσεστερ
reuters

Η Ατλέτικο Μαδρίτης “σκόρπισε” εντός έδρας την Αλαβές (4-1) και θα πάει με ιδανική ψυχολογία στο Μάντσεστερ, για τον πρώτη της προημιτελικό με την Σίτι στο Champions League.

Ζοάο Φέλιξ και Λουίς Σουάρες “υπέγραψαν” τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης στο “Μετροπολιτάνο” με 4-1 επί της Αλαβές, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της La Liga.

Ο Πορτογάλος διεθνής στράικερ συνεχίζει να σκοράρει… κατά ριπάς και με πέντε γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, δείχνοντας πανέτοιμος να κάνει το ίδιο στην έδρα της Σϊτι, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο Ζοάο Φέλιξ άνοιξε το σκορ μόλις στο 11’ και έκανε το 3-1 λίγο πριν το φινάλε του αγώνα (82’). Σημαντικός παράγοντας στο «τρίποντο» των «ροχιμπλάνκος» ήταν η κίνηση του Ντιέγκο Σιμεόνε να ρίξει στον αγώνα τον Λουίς Σουάρες στο 61΄ αντί του Γκριεζμάν.

Ο Ουρουγουανός στράικερ φρόντισε να δικαιώσει τον Αργεντινό για την επιλογή του, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 75΄ με πέναλτι (είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Ντεπορτίβο με τον Εσκαλάντε στο 63΄), ενώ στο 90΄ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”.

Με τη νίκη της αυτή, η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε τους 57 βαθμούς μετά από 30 αναμετρήσεις και βρίσκεται στην 4η θέση και στο +3 από την Μπαρτσελόνα που όμως έχει δυο ματς λιγότερα και την Κυριακή υποδέχεται την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, Σεβίλλη.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 30ής αγωνιστικής της La Liga:

Χετάφε-Μαγιόρκα           1-0

(82′ πεν. Μαγιοράλ)

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ         2-0

(69′, 90’+ Μοράλες)

Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης       1-2

(53΄ Νολίτο – 19΄πεν,69΄πεν. Μπενζεμά)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλαβές

(11΄,82΄ Ζοάο Φέλιξ, 75΄πεν, 90΄ Σουάρες – 63΄ Εσκαλάντε)

 

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Έλτσε    3/4

Μπέτις-Οσασούνα           3/4

Γρανάδα-Ράγιο Βαγεκάνο    3/4

Βαλένθια-Κάντιθ           3/4

Μπαρτσελόνα-Σεβίλη        3/4

Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ         4/4

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις