Σάββατο, 28 Σεπτ.
22oC Αθήνα

“Ατσάλινη” Ατλέτικο με γκολάρα! Έδειξε ικανή να το…γυρίσει η Μπάγερν (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Το… πάνω χέρι η Ατλέτικο. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν της Μπάγερν στο “Βιθέντε Καλντερόν” (1-0) -με την γκολάρα του Σαούλ- και απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Champions League. Με την εικόνα τους στην επανάληψη, οι Βαυαροί έδειξαν ότι μπορούν στη ρεβάνς του Μονάχου να πάρουν το πολυπόθητο “εισιτήριο” για το Μιλάνο. Από ένα δοκάρι κάθε ομάδα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ατλέτικο πήρε μία τεράστια νίκη επί της Μπάγερν (1-0) στη Μαδρίτη και μαζί και το προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Champiops League για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ατλέτικο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να δείχνει με καλή κυκλοφορία της μπάλας πως δεν φοβάται την Μπάγερν και να φτάνει στο γκολ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Στο 10′ ο Σαούλ Νίγκεθ απέφυγε με φανταστικό τρόπο 3 αντίπαλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ για το 1-0!

Οι “ροχιμπλάνκος” απέκτησαν σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα και προσπάθησαν να μην αφήσουν κενά στην άμυνα τους, με την κλασική αμυντική τους λειτουργία. Απ’ την άλλη, οι Βαυαροί δεν έδειξαν να πανικοβάλλονται από το 1-0 και έψαξαν μεθοδικά τρόπο για να “απαντήσουν”, έχοντας για καλύτερη στιγμή την “πονηρή” εκτέλεση φάουλ του Ντάγκλας Κόστα που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Αυτοί -όμως- που έφτασαν κοντά στο γκολ ήταν οι Μαδριλένοι. Ο Γκριεζμάν βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ, έχοντας έναν αμυνόμενο να τον… ενοχλεί, πλάσαρε, αλλά ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια! Οι Βαυαροί συνέχισαν να πιέζουν για να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά όλα πήγαιναν καλά, μέχρι να φτάσουν έξω απ’ την περιοχή των γηπεδούχων. Από ‘κει και πέρα… τίποτα!

Με την έναρξη της επανάληψης είδαμε το… αναμενόμενο. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα -με μπροστάρη τον Ντάγκλας Κόστα- ανέβασαν στροφές, αλλά μπόρεσαν να επιτεθούν μόνο με σέντρες, αφού η Ατλέτικο αμύνθηκε σθεναρά. Ήταν όμως θέμα χρόνου να έρθουν και οι πρώτες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους… Η πρώτη μεγάλη στιγμή των Βαυαρών ήρθε στο 54′, όταν ο μακρινός “κεραυνός’ του Αλάμπα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ.

Δύο λεπτά αργότερα ο πορτιέρε των γηπεδούχων μπλόκαρε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μαρτίνεθ.

Η… πολιορκία των Γερμανών συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό, ενώ ο Γκουαρντιόλα πέρασε στο παιχνίδι τους Ριμπεερί και Μίλερ στα μέσα του ημιχρόνου. Με τόσους παίκτες όμως να φεύγουν στην επίθεση, η Μπάγερν άφησε κενά στην άμυνα της και παραλίγο να το πληρώσει. Σε αντεπίθεση των Μαδριλένων ο Τόρες θύμισε κάτι από τα… παλιά, σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Νόιερ με εξωτερικό πλασέ από την περιοχή, ενώ ο Γκάμπι πήρε το “ριμπάουντ”, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μπάγερν

 Οι γηπεδούχοι “ροκάνισαν” το χρόνο, πίεσαν όσο έπρεπε την Μπάγερν στο χώρο του κέντρου έτσι ώστε να “σπάσουν” το ρυθμό της και πήραν αυτή τη σημαντική νίκη, που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champion League.

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ Νίγκεθ (85′ Πάρτεϊ), Κόκε, Γκριεζμάν, Τόρες

Μπάγερν Μονάχου (4-3-3): Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77′ Μπενατιά), Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Αλκάνταρα (70′ Μίλερ), Ντόουγκλας Κόστα, Κομάν (64′ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε