Site icon NewsIT

Αυστραλία – Ελλάδα 9-6: Εκτός 4άδας η εθνική πόλο των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

06.08.2024 | 20:59
Αυστραλία – Ελλάδα 9-6: Εκτός 4άδας η εθνική πόλο των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 11η ΗΜΕΡΑ / ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η εθνική πόλο των γυναικών πάλεψε σκληρά κόντρα στην Αυστραλία αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και να προκριθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου ηττήθηκαν με 9-6 στα προημιτελικά και αποχαιρέτησαν το όνειρο ενός μεταλλίου.

Η εθνική πόλο των γυναικών δεν ήταν το φαβορί του αγώνα και βρέθηκε να κυνηγάει συνέχεια στο σκορ. Δεν ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, πάλεψε στην άμυνα, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την ανώτερη Αυστραλία, η οποία πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, σε αντίθεση με τη γαλανόλευκη, η οποία θα παίξει για τις θέσεις 5-8 του τουρνουά, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (8/8), όταν θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του αγώνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας.

Η παρουσία της γαλανόλευκης στη διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη, μιας και κατάφερε να βρεθεί στη νοκ άουτ φάση. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω και να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

O αγώνας

Εξαιρετικά νευρικές και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με την εθνική να καταφέρνει να ελέγξει το ρυθμό, αλλά να μη βρίσκει λύσεις στη επίθεση, χάνοντας και δύο ευκαιρίες με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η Σταματοπούλου είχε πέντε επεμβάσεις στην πρώτη περίοδο, αλλά νικήθηκε από πέναλτι της Γουίλιαμς, ενώ στην εκπνοή του οκταλέπτου η Παλμ έκανε μεγάλη απόκρουση σε γυριστό της Μυριοκεφαλιτάκη από τα 2μ.

Η Αυστραλία βρήκε στην αρχή της δεύτερης περιόδου γκολ στην κόντρα (μετά από λάθος της ελληνικής ομάδας σε παίκτρια παραπάνω…) και μία εξαιρετική λόμπα της Χάλιγκαν, στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Μυριοκεφαλιτάκη από θέση φουνταριστού «έσπασε το ρόδι» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά από σχεδόν έντεκα λεπτά, για να ακολουθήσουν γκολ της Γιαννοπούλου και της Ξενάκη που έφεραν το ματς στα ίσια (3-3). Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, όμως, η Αμπι Αντριους έδωσε ξανά προβάδισμα στις «στίνγκερς», και αυτή με λόμπα στο τέλος των 30΄΄.

Το επιθετικό ξέσπασμα της εθνικής στο δεύτερο οκτάλεπτο αποδείχθηκε πρόσκαιρο.

Οσο καλή άμυνα και να έπαιζαν, οι διεθνείς δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι με τόσο φτωχή συγκομιδή. Δύο διαδοχικά γκολ της Γουίλιαμς έφεραν ξανά την Αυστραλία στο +3 (6-3), για να μειώσει η Ελευθεριάδου στα 12΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με το πρώτο γκολ του αγώνα σε παίκτρια παραπάνω (ως εκείνο το σημείο η εθνική είχε 0/5 και οι «στίνγκερς» 0/4).

Ομως η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση «βολής» και η διαφορά αυξήθηκε στο 8-4, στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου. Η «γαλανόλευκη» βρήκε δύο γκολ σε παίκτρια παραπάνω, αλλά ήταν πλέον αργά και η Αλις Γουίλιαμς, με το πέμπτο προσωπικό της τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 9-6.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 2-1, 3-2

Οι συνθέσεις:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπεκ Ρίπον): Παλμ, Γκόφερς, Αρμιτ, Χάλιγκαν 2, Γκριν, Α. Αντριους 2, Σ. Αντριους, Χερν, Αραντσίνι, Γουίλιαμς 5, Κερνς, Τζάκοβιτς, Λόνγκμαν.
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 6-4, 9-6.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version