Παρασκευή, 2 Αυγ.
30oC Αθήνα

Αυστραλία – Ελλάδα: Η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής μπάσκετ και τα σενάρια πρόκρισης

Αυστραλία – Ελλάδα: Η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής μπάσκετ και τα σενάρια πρόκρισης

Η Εθνική μπάσκετ θα δώσει έναν τελικό πρόκρισης κόντρα στην Αυστραλία, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο ταξίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική μπάσκετ έχει μία τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αντιμετωπίζει την Αυστραλία (2/8/2024, 14:30, ΕΡΤ1), με τη νίκη να είναι μονόδρομος .

Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρία σενάρια, με βάση τα οποία η Ελλάδα θα τσεκάρει το εισιτήριό της για τα προημιτελικά στην τελευταία αγωνιστική.

1ο σενάριο: Να νικήσει απλά την Αυστραλία και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πάλι σε πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group A:

Αυστραλία – Ελλάδα 14:30 (ΕΡΤ1)
Καναδάς – Ισπανία 18:15 (ΕΡΤ3)

Η κατάταξη:

Καναδάς 2-0
Αυστραλία 1-1
Ισπανία 1-1
Ελλάδα 0-2

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις