Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Αυστραλία: Συγκλονισμένη από το online μίσος η viral breakdancer στους Ολυμπιακούς Αγώνες που «χόρευε σαν 5χρονο»

Αυστραλία: Συγκλονισμένη από το online μίσος η viral breakdancer στους Ολυμπιακούς Αγώνες που «χόρευε σαν 5χρονο»
AP Photo/ Frank Franklin

Το όνομά της πιθανότατα να μη σας θυμίζει τίποτα, ωστόσο οι φιγούρες της αθλήτριας του breakdancing έμειναν για πάντα στη συλλογική μνήμη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η breakdancer Rachael Gunn, γνωστή ως Raygun, χαρακτήρισε «καταστροφική» την ανταπόκριση στην εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αφού δέχτηκε πολλές επικρίσεις μετά το ντεμπούτο της στους Αγώνες.

Η 36χρονη, η οποία είναι λέκτορας πανεπιστημίου στο Σίδνεϊ, έχασε και τους τρεις αγώνες της στον γύρο με συνολικό σκορ 54-0 και χλευάστηκε στα social media και παραδέχτηκε ότι το διαδικτυακό μίσος ήταν «συγκλονιστικό».

Έκτοτε, η Gunn έσπασε τη σιωπή της και μίλησε με ειλικρίνεια για την κακοποίηση που δέχτηκε.

Σε βίντεο που δημοσίευσε χθες Πέμπτη (15.08.2024) στο προφιλ της στο Instagram, είπε: «Πραγματικά εκτιμώ τη θετικότητα και χαίρομαι που μπόρεσα να φέρω λίγη χαρά στη ζωή σας – αυτό ήλπιζα», ανέφερε αρχικά.

«Λοιπόν, βγήκα εκεί έξω και διασκέδασα – το πήρα όντως πολύ σοβαρά. Δούλεψα σκληρά για να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα έδωσα όλα. Πραγματικά. Και είναι τιμή μου που ήμουν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας- που συμμετείχα στο Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachael Gunn (@raygun_aus)

Μετά την εμφάνιση της Gunn, δημιουργήθηκε ένα κείμενο που ζητούσε συγγνώμη από την αθλήτρια και την αρχηγό της αποστολής της Αυστραλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Anna Meares. Έχει πάνω από 50.000 υπογραφές και χλευάζει την Gunn και τη Meares για «προσπάθεια να χειραγωγήσουν το κοινό και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες των γνήσιων αθλητών».

Η Gunn υπερασπίστηκε τον εαυτό της μετά από ισχυρισμούς ότι δεν είχε το απαιτούμενο επίπεδο για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ένα πραγματικό γεγονός για εσάς: στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πόντοι στο breaking», είπε.

«Αν θέλετε να δείτε πώς με βαθμολόγησαν οι κριτές σε σύγκριση με τους αντιπάλους μου, μπορείτε πραγματικά να δείτε τα ποσοστά σύγκρισης στα πέντε κριτήρια στο Olympics.com, – όλα τα αποτελέσματα είναι εκεί.

Θα ήθελα πραγματικά να ζητήσω από τον Τύπο να σταματήσει να παρενοχλεί την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την αυστραλιανή κοινότητα του breaking και την ευρύτερη κοινότητα του street dance.

Όλοι έχουν περάσει πολλά εξαιτίας αυτού του γεγονότος, γι’ αυτό σας ζητώ να σεβαστείτε την ιδιωτική τους ζωή».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις