Σάββατο, 20 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Αυστρία – Ουγγαρία: Ονειρική επιστροφή σε Euro για τους Μαγυάροι!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ουγγαρία επέστρεψε σε Euro μετά από 44 χρόνια, πραγματοποιώντας ονειρική πρεμιέρα στα γήπεδα της Γαλλίας. Οι Μαγυάροι επικράτησαν της Αυστρίας με 2-0 κι έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Οι Ούγγροι ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ της συνάντησης, τα καρέ τους υπερασπίζεται ο γηραιότερος τερματοφύλακας που έχει παίξει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο 40άρης Γκαμπόρ Κίραλι, ενώ αποτελούν τη φθηνότερη ομάδα της διοργάνωσης, με βάση τα συμβόλαια των παικτών της. Και τι μ’ αυτό;

Η τρομερή ομάδα του Μπερντ Στοκ “πάτησε” τους ανώτερους (στα χαρτιά) Αυστριακούς και πλέον κάνει όνειρα για πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. Από την πλευρά της, η Αυστρία είχε δοκάρι μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο, αλλά εξαφανίστηκε στη συνέχεια, ενώ έμεινε με δέκα παίκτες στο 66’, λόγω αποβολής του Ντράγκοβιτς.

Ο Άνταμ Σάλαϊ άνοιξε το σκορ στο 62′, ενώ ο Ζόλταν Στίμπερ έκανε το 2-0 στο 87′, σφραγίζοντας τη νίκη για τους Ούγγρους.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΥΣΤΡΙΑ: Άλμερ, Κλάιν, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Φουχς, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα, Χάρνικ (78′ Σεπφ), Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς (59′ Ζάμπιτσερ), Γιάνκο (65′ Οκότιε).
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Φιόλα, Γκούζμιτς, Λανγκ, Κάνταρ, Γκέρα, Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (79′ Στίμπερ), Τζούτζακ, Νέμετ (89′ Πίντερ), Σάλαϊ (69′ Πρίσκιν).
*κόκκινη 66′ Ντράγκοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε