Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Αυστρία – Τουρκία 1-2: Παλικαρίσια πρόκριση με πρωταγωνιστή τον Ντεμιράλ που πέτυχε δυο γκολ στο Euro 2024

Αυστρία – Τουρκία 1-2: Παλικαρίσια πρόκριση με πρωταγωνιστή τον Ντεμιράλ που πέτυχε δυο γκολ στο Euro 2024

Η Τουρκία κέρδισε 2-1 την Αυστρία σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τους «16» του Euro 2024, με την ομάδα του Μοντέλα να παίρνει τη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντεμιράλ που σημείωσε δυο γκολ.

Η Τουρκία επικράτησε 2-1 της Αυστρίας στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Euro 2024, με τους Τούρκους χάρη στα δυο γκολ του στόπερ τους Μερίχ Ντεμιράλ στο 1΄και 59΄να προκρίνονται στα προημιτελικά του τουρνουά.

Η Αυστρία μείωσε στο σκορ με τον Γκρέγκοριτς στο 66’ και παρότι έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Μερτ Γκιουνόκ ο οποίος με μια απίθανη επέμβαση στο 90+4΄ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Μοντέλα.

Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι θα δώσουν το παρών σε οκτάδα μεγάλης διοργάνωσης μετά από 16 χρόνια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, με την Τουρκία να σκοράρει στο 1ο λεπτό, όταν έπειτα από κόρνερ του Γκιουλέρ, ο Μερίχ Ντεμιράλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα των Αυστριακών και με  δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το πιο σύντομο γκολ σε νοκ – άουτ φάση Euro στην ιστορία.

Η Αυστρία έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, με την ομάδα του Ράνκνικ να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο να μην καταφέρνει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Κάτι που πλήρωσε, καθώς η Τουρκία κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραρε και δεύτερο γκολ, πάλι με τον Ντεμιράλ.

Ο κεντρικός αμυντικός των Τούρκων πήρε… παραμάζωμα τους στόπερ της Αυστρίας και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 66’ η Αυστρία ξαναμπήκε στο ματς με το γκολ του Μίχαελ Γκρέγκοριτς.

Σε κόρνερ του Σάμπιτσερ, ο Πος πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο φορ της Φράιμπουργκ με «κεραυνό» μείωσε σε 2-1 για τους Αυστριακούς.

Το γκολ αναπτέρωσε την ψυχολογία των παικτών της Αυστρίας, οι οποίοι άσκησαν τρομακτική πίεση στην τουρκική άμυνα, η οποία, ωστόσο, άντεξε, έχοντας σταθερές και πολύ καλές αντιδράσεις κάτω απ’ την καταρρακτώδη βροχή.

Μάλιστα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Γκιουνόκ έκανε μια απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ, με τον τερματοφύλακα της Τουρκίας να γίνεται ήρωας για την ομάδα του.

Κάπως έτσι η Τουρκία προκρίθηκα στα προημιτελικά του Euro και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία για ένα εισιτήριο για τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Αυστρία (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Πος, Ντανσό, Λίνχαρτ (65’ Βέρμπερ), Εμβουενέ (46’ Πρας), Σάιβαλντ, Σμιντ (46’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (65’ Γκρίλιτς), Μπάουμγκαρτνερ, Σάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς.

Τουρκία (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μιουλντούρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Γιουτσέκ (58’ Οζκάν), Αϊχάν, Γιλντίζ (78’ Ακτούρκογλου), Κοκσού (83’ Καχβετσί), Γκιουλέρ (78’ Γιοκουσλού) Γιλμάζ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις