Λίγες ώρες πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2023, η κλινική διαιτολόγος – αθλητική διατροφολόγος, Ειρήνη Μπαμπαρούτση, δίνει τις συμβουλές της στους δρομείς.
Η Ειρήνη Μπαμπαρούτση, κλινική διαιτολόγος – αθλητική διατροφολόγος, διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου, δίνει συμβουλές για την τελευταία εβδομάδα του Αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας.
“Πρέπει να έχετε δοκιμάσει και να έχετε δοκιμαστεί στο πρωινό που θα φάτε εκείνη την ημέρα. Προτείνω μια μεγάλη ποσότητα ρυζιού σε συνδυασμό με λίγη πρωτεΐνη, ίσως γαλοπούλα σε συνδυασμό με λίγο μαύρο τσάι που βοηθάει το γαστρεντερικό και θα πρέπει να έχει καταναλωθεί τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από το ζέσταμα”, είπε η Ειρήνη Μπαμπαρούτση και συνέχισε:
“Πρέπει να έχετε βρει από πριν τους σταθμούς ανεφοδιασμού και όλα τα σκευάσματα που θα καταναλώσετε να είναι δοκιμασμένα από πριν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ακούτε και να διαβάζετε το σώμα σας. Να μην παρασύρεστε! Μην κάνετε αλλαγές από αυτές που έχετε συνηθίσει στην προπόνηση”.