Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ: Οι… εκτός γηπέδου τίτλοι και η “τρέλα” του Μπάνκι

ΑΕΚ: Οι… εκτός γηπέδου τίτλοι και η “τρέλα” του Μπάνκι
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, μίλησε για την περσινή πετυχημένη χρονιά της Ένωσης, την ώρα που ο νέος τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, Λούκα Μπάνκι, δήλωσε… τρελός.

Η ΑΕΚ προέρχεται από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, στην οποία κατέκτησε το Basketball Champions League και Κύπελλο Ελλάδας, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και από το νέο της τεχνικό, Λούκα Μπάνκι.

“Ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για την ΑΕΚ. Αυτό μας έχει δώσει φέτος την ευκαιρία, να διεκδικήσουμε και το Διηπειρωτικό. Τα εύσημα πηγαίνουν στους παίκτες, τους προπονητές, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς οι παράγοντες μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε αποτέλεσμα” ανέφερε αρχικά ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Πασκουάλ – Μπλατ: Οι αλχημιστές, το θέαμα και η βελτίωση!

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας των “κιτρινόμαυρων” μίλησε και για την… εκτός γηπέδου επιτυχία της Ένωσης: “Θεωρώ ότι ο οργανισμός ΑΕΚ, κατέκτησε δύο επιπλέον τίτλους, εκτός γηπέδου. Ο ένας αφορά την ταινία «1968» που είναι μια ταινία ύμνος για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ. Ήταν η πρώτη φορά που μια ομάδα χρηματοδότησε αποκλειστικά ένα Φάιναλ Φορ, αλλάζοντας την εικόνα για τον ελληνικό αθλητισμό. Περάσαμε ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες οργανωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα”.

Όσον αφορά τον προπονητή της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, δήλωσε αρχικά -κατά την παρουσίαση του πρωταθλήματος- για την παρουσία του στην Ένωση: “Θα είναι μία χρονιά πρόκληση τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα. Γνωρίζω πολύ καλά το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα της ΑΕΚ. Όταν έχεις την ευκαιρία, να είσαι κομμάτι του μπάσκετ στην Ελλάδα, δεν μπορείς να πεις «όχι». Όταν σου ζητούν να είσαι κομμάτι του πρότζεκτ της ΑΕΚ, δεν μπορείς να πεις «όχι»”.

Έχοντας διάθεση για χιούμορ, ο Μπάνκι δήλωσε στη συνέχεια ότι “είμαι αρκετά τρελός που ανέλαβα την ΑΕΚ έπειτα από μία τόσο επιτυχημένη σεζόν”.

Τέλος, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: “Θα δώσω περισσότερο από το 100%. Για μια ομάδα όπως εμείς, φαίνεται πολύ δύσκολο να μπούμε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά είναι μια πρόκληση. Μοιραζόμαστε το ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό, βλέπω τους προπονητές του να δουλεύουν και αυτό δίνει κίνητρο σε εμένα και τους παίκτες μου να προσπαθήσουμε περισσότερο”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις