Site icon NewsIT

Απόφαση “σταθμός” στη Basket League! Θα επαναληφθεί το ματς του Λαυρίου

23.11.2018 | 16:44
Απόφαση “σταθμός” στη Basket League! Θα επαναληφθεί το ματς του Λαυρίου

Σε μία σπάνια απόφαση για τη Basket League, ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε την επανάληψη των τελευταίων δευτερολέπτων στο παιχνίδι Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου, στο οποίο είχαν επικρατήσει οι γηπεδούχοι, με τη βοήθεια και ενός λάθους των διαιτητών.

Για την 6η αγωνιστική της Basket League, το Λαύριο είχε επικρατήσει του Κολοσσού Ρόδου, με 74-70, όμως το αποτέλεσμα θα κριθεί εκ νέου, μετά τη σχετική απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης.

Η ομάδα της Ρόδου είχε καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στα 31 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς, οι γηπεδούχοι είχαν κάνει παράβαση των 8 δευτερολέπτων, η οποία και δεν δόθηκε από τους διαιτητές. Στη φάση μάλιστα είχε δεχθεί και τεχνική ποινή ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Νίκος Βετούλας, γεγονός που έκρινε ουσιαστικά τη νίκη.

Οι ισχυρισμοί των ανθρώπων του Κολοσσού επιβεβαιώθηκαν λοιπόν, μέσω βίντεο και πλέον θα γίνει επανάληψη του αγώνα, από εκείνο το χρονικό σημείο και με το σκορ στο 69-67, όπως ανακοίνωσε η λίγκα.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή

“Δέχεται την από 17-11-2018 ένσταση της Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ Κ.Α.Ε, ή οποία υποβλήθηκε κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων ΛΑΥΡΙΟ – Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ.

Διατάσσει την επανάληψη του αγώνα από το χρονικό σημείο 00:31 (τριάντα ενός δευτερολέπτων) πριν την λήξη της 4ης περιόδου.

Διατάσσει την επιστροφή ποσοστού 50% του κατατεθέντος παραβόλου στην ενιστάμενη ΚΑΕ και την κατάπτωση του υπόλοιπου 50% του κατατεθέντος παραβόλου υπέρ του ΕΣΑΚΕ”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version