Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Η Media Day του Παναθηναϊκού! Καλάθης: “Πρώτος στόχος μας το Final4” [pics]

Η Media Day του Παναθηναϊκού! Καλάθης: “Πρώτος στόχος μας το Final4” [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησαν στη Media Day της ομάδας στο ΟΑΚΑ, με τον φύσει αρχηγό του Τριφυλλιού, Νικ Καλάθη, να μην “μασάει” τα λόγια του και να θέτει ως πρώτο στόχο για τη νέα σεζόν, το Final4 της Euroleague.

Για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Euroleague μίλησε στη Media Day του Τριφυλλιού, ο Νικ Καλάθης, με τον Τσάβι Πασκουάλ να σχολιάζει το ρόστερ που έχει στα χέρια του στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα.

Χρόνο προσαρμογής ζήτησε από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ανέλυσε τις διαφορές τη φετινής, από την περσινή ομάδα του Παναθηναϊκού.

Οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη

Αισθάνομαι καλά, υγιής. Δεν έχω παίξει πολύ με τα παιδιά εδώ στην ομάδα, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, λόγω της Εθνικής και ανυπομονώ να παίξω μαζί τους», δήλωσε αρχικά ο Νικ Καλάθης στην κάμερα της «Nova».

Για το φετινό στοίχημα της ομάδας: «Ο πρώτος στόχος είναι το Final Four. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο στην ομάδα, είναι βασικό».

Για το σημείο-κλειδί της σεζόν: «Να παίξεις το σωστό μπάσκετ την κατάλληλη στιγμή. Να παίξεις καλό μπάσκετ την στιγμή που θα παίξεις μια σειρά πέντε αγώνων με μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ. Αν μπορείς, επίσης να παίξεις καλό μπάσκετ όλη την σεζόν, είναι σημαντικό».

Για τη δική του παρουσία στη Euroleague: «Αισθάνομαι καλά μ’ αυτά που λένε για μένα. Σημαίνει ότι θέλουν να παίζουν μαζί σου. Είναι όμορφο κι ελπίζω να συνεχιστεί αυτό. Σαν πλέι μέικερ είναι και δουλειά μου να κάνω τους άλλους χαρούμενους».

Οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ

Για το στόχο και το συναίσθημα του Final Four: «Είναι πάντα το ίδιο! Το βασικό είναι να καταλάβεις πολλά πράγματα πριν. Το σημαντικό είναι οι φίλαθλοι να ξεκινούν και να νιώθουν περήφανοι για μας. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Για το φετινό ρόστερ: «Το φετινό ρόστερ με κάνει να είμαι πολύ ήσυχος και παράλληλα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις επιλογές που κάναμε. Αν δούμε τα άλλα ρόστερ τότε θα καταλάβουμε εύκολα πως θα ακολουθήσει μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική σεζόν. Τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσουμε στο Final Four κληθήκαμε να παίξουμε με τους νικητές τελικά της διοργάνωσης, τη Φενέρ πρόπερσι και τη Ρεάλ πέρσι. Πολλά μπορούμε να πούμε θεωρητικά, όμως, είναι θέμα λεπτομερειών και συγκυριών να βρεθείς στο Final Four».

Για το τι πρέπει να προσέξει περισσότερο: «Πρέπει να ξέρεις που βρίσκεσαι σε ποια πόλη εργάζεσαι, ποιοι είναι οι φίλαθλοί σου. Πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς παίκτες έχεις και τι μπορείς να κάνεις με αυτούς. Ένας μαραθωνοδρόμος π.χ. μπορεί να κερδίσει τον μαραθώνιο αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει στα 100 μέτρα. Ένας προπονητής μπορεί να θέλει να παίξει πολλά πράγματα. Το θέμα είναι τι μπορούν να παίξουν οι παίκτες του και πάνω σε αυτό πρέπει να προσαρμοστεί».

Για δημιουργούς και σκόρερ στις ομάδες: «Αυτό δεν είναι ακριβώς πρόβλημα. Δεν είναι δεδομένο αν θες τελικά περισσότερους παίκτες να δημιουργούν ή περισσότερους να είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός. Εξαρτάται πάντα με το ποιον αντίπαλο έχεις απέναντι σου. Υπάρχουν ομάδες που χρειάζεσαι δημιουργούς για την έξτρα πάσα και άλλοι αντίπαλοι που με το ένας εναντίον ενός και με σκορ, μπορείς να πάρεις τη νίκη».

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Για την προετοιμασία: «Ακόμη γνωριζόμαστε, αφού για ένα διάστημα λείπαμε από τις προπονήσεις οι διεθνείς. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως έχουμε πολύ καλό κλίμα και πολύ καλές προσθήκες».

Για τις διαφορές της φετινής με την περσινή ομάδα: «Φέτος, περιμένω να είμαστε σούπερ αποτελεσματικοί στην άμυνα και να είμαστε η πιο εκρηκτική και αθλητική ομάδα στην Ευρώπη. Θέλουμε να «βρεθούμε» μεταξύ μας και πιστεύω ότι φέτος θα βοηθήσει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν σε περισσότερες θέσεις. Αυτό νομίζω ότι θα μας κάνει πολύ καλό».

Για το φιλικό με την Κλουζ: «Είπα και πριν πως ακόμη γνωριζόμαστε. Ψάχνουμε να βρούμε τα πατήματά μας, θέλουμε λίγο ακόμη».

Για το τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: «Πέρα από το γεγονός ότι θα συμμετάσχουν τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι σημαίνει αυτό το τουρνουά για όλους. Για τους παίκτες, τους προπονητές, για τον Παναθηναϊκό συνολικά, για τον κ. Δημήτρη και πάνω απ’ όλα τι σημαίνει για τον κ. Παύλο, τον οποίο θέλουμε να τιμήσουμε».

Για τον ίδιο: «Αυτό που θέλω είναι να ανεβάσω λίγο περισσότερο την ένταση και την ενέργειά μου στην άμυνα και να είμαι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Σίγουρα ο κόσμος θα δει να βάζω περισσότερα σουτ. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Χαμηλά το κεφάλι και προχωράμε».

Οι δηλώσεις του Παπαγιάννη

«Όσοι πήγαμε στην Εθνική χάσαμε ένα κομμάτι της προετοιμασίας, αλλά είμαι χαρούμενος που πήραμε την πρόκριση. Σιγά σιγά μπαίνω στο κλίμα με καθημερινή δουλειά και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα με βοηθά κι όλα θα πάνε καλά».

Για την προσαρμογή του: «Σίγουρα θα χρειαστώ ένα διάστημα προσαρμογής κι ελπίζω να μην είναι μεγάλο. Δουλεύω καθημερινά και δίνω τα πάντα στις προπονήσεις, με την βοήθεια των προπονητών».

Για τις διαφορές Ελλάδας και NBA: «Το μπάσκετ έχει αλλάξει και δυσκολεύει τις άμυνες. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι αντεπεξέλθουμε. Εγώ θα μπω να βοηθήσω τον play maker όσο μπορώ, να κάνω τα καλά σκριν και θα δουλέψω όσο μπορώ για να γίνω καλύτερος».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις