Site icon NewsIT

Μεγάλη νίκη για Ρέθυμνο! Ο Πανιώνιος “λύγισε” το Περιστέρι

06.04.2019 | 17:55
Μεγάλη νίκη για Ρέθυμνο! Ο Πανιώνιος “λύγισε” το Περιστέρι

Το... θρίλερ στην “ουρά” της Basket League καλά κρατεί, μετά και τη νίκη του Ρεθύμνου στην έδρα της Κύμης (84-77). Το Περιστέρι έκανε την έκπληξη κόντρα στον Παναθηναϊκό, την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά δεν τα κατάφερε στην έδρα του Πανιωνίου (77-75). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στην πρώτη τετράδα ενόψει πλέι οφ. Την παράταση χρειάστηκε ο Άρης για να νικήσει τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη με 66-65.

Το Ρέθυμνο έχει και πάλι… σφυγμό! Η Κρητικοί έκαναν την πρώτη τους νίκη μετά από δύο μήνες και πήραν τεράστιο διπλό παραμονής (77-84) κόντρα στην Κύμη, που δεν μπορεί να… ξεμπλέξει!

Η Κύμη βρισκόταν 2 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου ισοβαθμούσαν Ρέθυμνο και Κολοσσός Ρόδου, πριν το τζάμπολ, αλλά είδε τους Κρήτες να τη μειώνουν στον έναν! Πλέον, η ομάδα της Εύβοιας ζει με το άγχος, καθώς απομένουν 4 ακόμη αγωνιστικές και ο υποβιβασμός δεν έχει αποκλειστεί.

Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση για τους νικητές, μετρώντας 29 πόντους. Η Κύμη είχε για κορυφαίο τον Χόρτον με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Πανιώνιος – Περιστέρι 77-75

Με 20 πόντους από τον Ντεβιόν Μπέρι, 14 του Νταρνέλ Χάρις και 13 του Νώντα Παπαντωνίου, ο Πανιώνιος πέτυχε απρόσμενη νίκη, με 77-75, επί του Περιστερίου για την 22η αγωνιστική της Α1.

Εχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του στην Basket League, οι “κυανέρυθροι” αγωνίστηκαν χωρίς πίεση και δυσαρέστησαν το Περιστέρι που προερχόταν από νίκη επί του Παναθηναϊκού, βάζοντας “φωτιά” στα σενάρια για την 4η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Μπεν Μπέντιλ, με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, σημείωσε νταμπλ νταμπλ για τους “κυανοκίτρινους” που πλέον μετρούν 14 νίκες – 8 ήττες (36 βαθμούς), ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει 7 νίκες – 15 ήττες και 29 βαθμούς.

Άρης – Προμηθέας Πάτρας 66-65 (παρ.)

Ο Άρης ζορίστηκε πάρα πολύ μέσα στο “σπίτι” του, αλλά τα κατάφερε. Οι Θεσσαλονικείς “κυνηγούσαν” στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς τον Προμηθέα, είδαν το ματς να πηγαίνει στην παράταση (60-60) και πήραν τελικά τη νίκη με 66-65.

Ο Σφαλτσάκης ήταν καθοριστικός για τον Άρη (επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από 5 ήττες), αφού ήταν αυτός που έκανε τάπα στον Μπράουν, στην εκπνοή του έξτρα πεντάλεπτου.

Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Λάκι Τζόουνς (20 π., 4 ριμπ., 2 ασ., 1κλ., 2 κοψ). Ξεχώρισε για τους Αχαιούς (στο πρώτο μέρος), ων μοιραίος στο τέλος, ο Ρίον Μπράουν (20π. με 5/10 τρίποντα, 7 ριμπ. 1 ασ.).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version