Δευτέρα, 26 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Ήττα και πάλι από τον Ερυθρό Αστέρα! “Μίλησε” στο τέλος ο Γκιστ – video

Ολυμπιακός: Ήττα και πάλι από τον Ερυθρό Αστέρα! “Μίλησε” στο τέλος ο Γκιστ – video

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα ούτε μπροστά στο κοινό του. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ηττήθηκε (71-73) και πάλι από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, στο φιλικό παιχνίδι που έγινε προς τιμή του Μίλαν Τόμιτς.

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στα «αποκαλυπτήρια» του ενώπιον του κοινού του. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 71-73 από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, με την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να γράφει το «2 στα 2» στα φιλικά, απέναντι στους Πειραιώτες.

Η αναμέτρηση έφερε την υπογραφή του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στην επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, έγραψε το τελικό 71-73 στα 12.7” για τη λήξη, με τους Σπανούλη και Πάντερ να αστοχούν στα τελευταία δευτερόλεπτα για το νικητήριο τρίποντο.

Το σύνολο του Μίλαν Τόμιτς έκανε το 3/3 στα φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα (δύο νίκες επί του Ολυμπιακού και μία νίκη επί του Περιστερίου) κι έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ παρατάχθηκε χωρίς τους Μπόλντγουιν, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ και Ποκουσέφσκι, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίστηκε χωρίς τον Στράτο Περπέρογλου.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 7, Πολ 12, Κόνιαρης, Σπανούλης 10, Τσέρι 6, Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6, Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6, Χαπ 9

Ερυθρός Αστέρας (Τόμιτς): Ντ. Μπράουν 10, Τσόβιτς 3, Λ. Μπράουν 9, Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13, Ντόμπριτς 2, Γκιστ 13, Τζένκινς 15, Σίμανιτς, Γιοβανοβιτς 2, Ότζο 9.

Τα highlights του αγώνα

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Μίλαν Τόμιτς από τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλου, για την προσφορά τεράστια προσφορά του στους Πειραιώτες, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις