Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Πασκουάλ: “Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους εμάς”

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Πασκουάλ: “Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους εμάς”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θέλησε να εστιάσει στη δική του “μάχη” με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ή στο ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Ο Καταλανός τεχνικός ξέρει πως όλα αυτά θα πάνε στην… άκρη μόλις γίνει το τζάμπολ του ντέρμπι των “αιωνίων” για την Euroleague.

Παράλληλα, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε τα σημεία που πρέπει να δείξει βελτίωση ο Παναθηναϊκός, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε και την… εξάρτηση που παρουσιάζει το “τριφύλλι” στον Νικ Καλάθη.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αυτοί «σφυρίζουν» το «αιώνιο» ντέρμπι στη Euroleague

Δεν έχει καμία σημασία αν έχω καλή παράδοση απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτά τα ματς δεν αφορούν στη μάχη μεταξύ προπονητών ή παικτών. Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους εμάς. Το παρελθόν είναι… παρελθόν. Αύριο σημασία θα έχει μόνο ποιος θα κερδίσει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και ελπίζω να το απολαύσουμε”, τόνισε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός στην κάμερα της NOVA.

Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα είναι σαν τελικός. Για μας και το ματς με την Μπουντούτσνοστ ήταν έτσι μετά την ήττα μας από τη Ζαλγκίρις. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστό και θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε νικηφόρα”, πρόσθεσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Όσο για την ιδιαιτερότητα του αυριανού αγώνα για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο κόουτς του Παναθηναϊκού ανέφερε: “Πάντα στην καριέρα σου μπορεί να αντιμετωπίσεις μια παλιά σου ομάδα. Θα είναι λίγο ιδιαίτερο για αυτόν, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμος, θα βοηθήσει την ομάδα και θα απολαύσει το παιχνίδι”

Τέλος, για την εξάρτηση από τον Νικ Καλάθη και τις λύσεις στη δημιουργία του παιχνιδιού, ο Πασκουάλ επισήμανε: “Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις, σε άμυνα και επίθεση. Ποτέ δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Ο Παππάς, ο Λάνγκφορντ και ο Λεκαβίτσιους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Παίζουμε όλο και καλύτερα, αλλά δεν είμαστε αποτελεσματικοί σε βολές και τρίποντα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Κόντρα στον Προμηθέα κάναμε λίγα λάθη. Το βασικό μας πρόβλημα είναι στην επίθεση, αλλά πιστεύω πως θα το λύσουμε”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις