Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Σήκωσε και… Όσκαρ ο Κόμπι Μπράιαντ! “Καλύτερο και απ’το πρωτάθλημα”

Μπράιαντ
ΦΩΤΟ Reuters

Το Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Dear Basketball” (αγαπημένο μπάσκετ) κέρδισε ο πρώην ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαν, κατά την 90η τελετή απονομής των βραβείων.

Ένα Όσκαρ που ο Κόμπι Μπράιαντ θα προσθέσει στην συλλογή του, που περιλαμβάνει πέντε δακτυλίδια, από πρωταθλήματα NBA με τους Λέικερς, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, ένα βραβείο MVP και τέσσερα βραβεία All-Star MVP.

Η ταινία διαρκεί πέντε συναρπαστικά λεπτά, στα οποία «πρωταγωνιστεί» η επιστολή με την οποία ο παλαίμαχος παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς και θρύλος του ΝΒΑ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση τον Νοέμβριο του 2015 και η οποία δημοσιεύθηκε στο The Players Tribune. Μία επιστολή που αναβιώνει με εικόνες.

https://twitter.com/U4GOLDcom/status/970526501530607616

Η ταινία μικρού μήκους του Μπράιαντ έκανε πρεμιέρα, αποκλειστικά στις εκδόσεις της Verizon Media 90, την ίδια ημέρα που οι Λέικερς απέσυραν τη φανέλα του. Είναι ένα έργο με μερικούς εξαιρετικούς συντελεστές. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Γκλεν Κιν, γνωστός από την Disney για τις ταινίες «Η Μικρή Γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας» και ο «Αλαντίν». Είναι «ντυμένη» με τη μουσική του Τζον Γουίλιαμς, νικητή πέντε Όσκαρ, που είναι υπεύθυνος για τα soundtrack «Η λίστα του Σίντλερ», «ET, ο εξωγήινος» και «Ο πόλεμος των άστρων».

Ο Μπράιαν, αφού παρέλαβε το βραβείο, στην 90η τελετή της Ακαδημίας, στο “Dolby Theatre”, το κοίταξε με αγάπη και είπε: «Θεέ μου. Αισθάνομαι καλύτερα από όταν κέρδισα πρωταθλήματα. Αυτό είναι τρελό, ο άνθρωπος, είναι τρελό».

Ως εκτελεστικός παραγωγός, ο Μπράιαντ δέχτηκε το χρυσό άγαλμα του Όσκαρ από τον αστέρα του «πόλεμου των άστρων» Μάρκ Χάμιλ.

Μεταξύ αυτών που έδωσαν τα συγχαρητήριά τους μέσω του Twitter ήταν ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Μπιλ Ράσελ και ο Σακίλ Ο΄Νηλ.

«Ως παίκτες του μπάσκετ σας έρχεται στο μυαλό για εμάς μία ντρίμπλα ή ένα καλάθι. Είμαι χαρούμενος που κάναμε κάτι περισσότερο από αυτό», είπε ο 39χρονος σούπερ σταρ, που επανέλαβε πως θα ήθελε να γίνει αφηγητής.

«Το πιο δύσκολο πράγμα όταν ξεκινάς και πάλι, είναι ότι πρέπει να χαλαρώσεις το εγώ σου και να ξεκινήσεις πάλι. Πρέπει να μάθεις τα βασικά πράγματα», είπε.

Ο Μπράιαντ ευχαρίστησε τη σύζυγό του, τη Βανέσα, και τις τρεις κόρες του, αναφέροντας καθεμιά από αυτές. Μάλιστα απευθυνόμενος στη γυναίκα του τόνισε: «είσαι η έμπνευσή μου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις