Κυριακή, 21 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Champions League – Λέστερ: “Κάναμε πάλι το αδύνατο”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ακριβώς όπως και ο πατέρας του πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Κάσπερ Σμάιχελ αποδείχθηκε αποφασιστικός αποκρούοντας πέναλτι εναντίον της Σεβίλλης, βοηθώντας έτσι την Λέστερ να βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League.

Μια παράσταση που θυμίζει εκείνες που έδωσε ο πατέρας του Πήτερ, νικητής του τροπαίου το 1999 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εφτασε στο αποκορύφωμά όταν ο Σμάιχελ ο νεότερος βούτηξε προς τα αριστερά του για να αποκρούσει το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ενζονζί στο 80ο λεπτό. Ήταν η δεύτερη φορά που ο 30χρονος Σμάιχελ απόκρουσε πέναλτι, αφού είχε αρνηθεί από το ίδιο σημείο και τον Γιοακίν Κορέα στο πρώτο παιχνίδι , κρατώντας σχεδόν μόνος του το σκορ 2-1.

Ο πατέρας Σμάιχελ, τώρα πλέον 53 ετών, ενώθηκε στους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς της Λέστερ, όπου δημιουργήθηκαν σκηνές παρόμοιες με εκείνες της κατάκτησης του τίτλου της Premier League την περασμένη σεζόν. “Είναι ένα μεγάλο συναίσθημα που μπορώ να βοηθήσω στην πρόκριση της ομάδας. Είναι θέμα εμπιστοσύνης,” είπε ο Σμαίχελ, ο οποίος εντάχθηκε στη Λέστερ από την Λιντς Γιουνάιτεντ το 2011. “Αλλά γι αυτό είμαι εκεί. Βγήκαμε και παίξαμε περισσότερο και καλύτερα, απ΄ ότι την προηγούμενη σεζόν και τώρα δρέπουμε τα οφέλη. Ήταν μια φανταστική βραδιά”.

Ο Κρεγκ Σαίξπηρ, που θα κάθεται στον πάγκο της μέχρι το τέλος της σεζόν , κέρδισε Λίβερπουλ και Χαλ , μετά την απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι, ενώ εξασφάλισε θέση στα προημιτελικά του Champions League. “Αποκλείσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη,” είπε, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Μόργκαν, ο οποίος σκόραρε το πρώτο γκολ, είπε ο Λέστερ αποδεικνύει πως οι αμφισβητίες της έκαναν λάθος ξανά, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει η πρόκριση ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. “Εμείς κάναμε και πάλι το αδύνατο”, είπε ο Μόργκαν, ο οποίος έγινε ο πρώτος Τζαμαϊκανός να σκοράρει στο Champions League.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε