Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Διαμαρτυρία για την διεξαγωγή των αγώνων των αθλητών μπάσκετ με αμαξίδιο

Διαμαρτυρία για την διεξαγωγή των αγώνων των αθλητών μπάσκετ με αμαξίδιο

Την ανησυχία του για την διεξαγωγή των αγώνων των αθλητών μπάσκετ με αμαξίδιο, την δεδομένη στιγμή που τα κρούσματα είναι στα ύψη, εκφράζει στο newsit.gr, ο πρόεδρος του Γ. Σ. Δωδεκάνησος Ρόδου, Μιχάλης Χατζηδημητρίου.

“Εμείς είμαστε αθλητές μπάσκετ με αμαξίδιο, από την ομάδα Δωδεκάνησος της Ρόδου και ενώ όλες οι Ομοσπονδίες έχουν αναβάλλει όλα τα πρωταθλήματα τους για 2 εβδομάδες, η δικιά μας η Ομοσπονδία επιμένει να γίνουν κανονικά όλα τα παιχνίδια. Εμείς αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε παιχνίδι εκτός έδρας και πρέπει να μετακινηθούμε για να πάμε στην Αθήνα. Μας είχαν τονίσει από την αρχή, ότι το δικό μας το άθλημα, επειδή είναι στο ίδιο ύψος η πάσα με το πρόσωπο του αθλητή, είναι σε πρώτη γραμμή επικινδυνότητας για να μεταφερθεί ο ιός και τώρα επιμένουν να γίνει κανονικά το πρωτάθλημα” σημειώνει ο κ. Χατζηδημητρίου.

Μιλούν μέρες με την Ομοσπονδία, όπως μας ενημερώνει, καθώς έχουν στείλει και ένα έγγραφο διαμαρτυρίας, αλλά ο ίδιος υπογραμμίζει ότι “επιμένουν να θα γίνει κανονικά, αφού δεν υπάρχει εντολή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να μην γίνουν αγώνες. Είναι η μοναδική Ομοσπονδία στο χώρο του μπάσκετ που δεν αναβάλλει τα παιχνίδια”.

“Για να αναβληθεί ένα παιχνίδι πρέπει να έχουμε πάνω από τέσσερα κρούσματα και εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε δύο κρούσματα και εναν αθλητή σε καραντίνα γιατί έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα” σημειώνει.

Έτσι, η συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να μην ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα. “Σαν Δωδεκάνησος δεν πρόκειται να πάμε να αγωνιστούμε και θα δεχτούμε τις ποινές που συνεπάγεται αυτό. Δεν θα βάλουμε την υγεία των παικτών σε κίνδυνο” τονίζει ο πρόεδρος.

Η απάντηση της Ομοσπονδίας

Το newsit.gr στη συνέχεια επικοινώνησε με την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρός της, ο οποίος μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η κάθε Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για το άθλημα της”.

Και στη συνέχεια είπε “αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σταμάτησε η Ομοσπονδία της καλαθοσφαίρισης διότι είχε πάρα πολλά κρούσματα. Απ’ όσο ξέρω το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα συνεχίζουν τους αγώνες του κανονικά, πάντα όμως τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βγάζει κάποιες οδηγίες και η κάθε Ομοσπονδία κάνει τα ανάλογα πρωτόκολλα προκειμένου να γίνουν με ασφάλεια οι αγώνες. Κύριο μέλημά μας δεν είναι να γίνουν οι αγώνες, κύριο μέλημά μας είναι να γίνουν ασφαλείς αγώνες.

Συμφωνώ ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τον κορονοϊό αυτή τη στιγμή, όμως γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας. Την Τετάρτη έβγαλε καινούργια οδηγία το υπουργείο, όπου λέει να γίνονται αγωνιστικές υποχρεώσεις τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτό κάνουμε και εμείς, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό ή κάτι παράνομο”.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις