Site icon NewsIT

Δικηγόρος Κιλιάν Εμπαπέ: «Μόνο στην σουηδική δικαιοσύνη θα μιλήσει ο πελάτης μου»

18.10.2024 | 10:34
Δικηγόρος Κιλιάν Εμπαπέ: «Μόνο στην σουηδική δικαιοσύνη θα μιλήσει ο πελάτης μου»

Soccer Football - LaLiga - Real Madrid v Villarreal - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - October 5, 2024 Real Madrid's Kylian Mbappe during the warm up before the match REUTERS/Susana Vera

Το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ κυριαρχεί στην επικαιρότητα για λάθος λόγους, με την εικόνα του Γάλλου σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να μην είναι και η καλύτερη τις τελευταίες μέρες, μετά τα όσα γράφονται περί βιασμού κοπέλας στην Στοκχόλμη.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, τον οποίο ο σουηδικός Τύπος συνδέει με μια έρευνα για βιασμό στην Στοκχόλμη, θα δώσει -εφ΄όσον κληθεί αρμοδίως- τις εξηγήσεις του στην σουηδική δικαιοσύνη, όπως τόνισε η δικηγόρος του, μετά από δημοσιεύματα στην Γαλλία, σύμφωνα με τα οποία ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε μία «συναινετική σεξουαλική σχέση» κατά την διάρκεια της παραμονής του στην σουηδική πρωτεύουσα.

«Διατηρεί την αποκλειστικότητα των εξηγήσεών του, εάν χρειασθεί, στο σουηδικό δικαστικό σύστημα», εξήγησε στο AFP, η Μαρί Αλίξ Κανού Μπερνάρ, καταγγέλλοντας σθεναρά τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης που υποδηλώνουν ότι ο Εμπαπέ μίλησε για την εξέλιξη του ταξιδιού του στη Στοκχόλμη.

Σχολιάζοντας αυτές τις νέες αποκαλύψεις που πιθανόν να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση, η δικηγόρος του παίκτη, περιορίσθηκε να πει πως ο Μπαπέ θα μιλήσει μόνο στην σουηδική Δικαιοσύνη, για την υπόθεση που συνεχίζει να απασχολεί έντονα τα μέσα ενημέρωσης.

Προς το παρόν, η σουηδική εισαγγελία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διεξάγει έρευνα για βιασμό, μετά την επίσκεψη του Εμπαπέ και της συνοδείας του την περασμένη εβδομάδα στην Στοκχόλμη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα.

Όσο για τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είχαν επιβεβαιώσει την προηγούμενη ημέρα ότι ο Εμπαπέ ήταν στο επίκεντρο των ερευνών, υποστήριξαν έκτοτε ότι η καταγγέλλουσα είχε υποβληθεί σε ιατρική εξέταση, υπέβαλε καταγγελία και ανακρίθηκε. Στην συνέχεια, ελήφθησαν δείγματα από ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Bank, όπου έμειναν ο Εμπαπέ και η συνοδεία του και η αστυνομία κατέσχεσε ένα μαύρο παντελόνι και κάποια άλλα είδη ρουχισμού.

Σε μια πρώτη παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης, η Μπερνάρ επιβεβαίωσε αμέσως ότι ο παίκτης έμεινε «έκπληκτος» όταν είδε το όνομά του να αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης στην έρευνα, ενώ διαβεβαίωσε ότι ήταν επίσης «γαλήνιος» επειδή «δεν έχει τίποτε για να κατηγορήσει τον εαυτό του».

Σημειώνεται, ότι όταν διεξάγεται έρευνα στην Σουδία, είναι μυστική και ούτε ο ύποπτος ούτε κανένα άλλο πρόσωπο γνωρίζει τις εξελίξεις της, όπως εξήγησε στο AFP ο εισαγγελέας, Μαλέν Κουν, ο οποίος κλήθηκε να «ρίξει φως» στη λειτουργία της Δικαιοσύνης στην χώρα του.

Αυτή η μυστικότητα αποσκοπεί στην προστασία της ακεραιότητας της έρευνας, αλλά και του υπόπτου, σε περίπτωση που η υπόθεση κλείσει σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο.

Και «όταν οι υποψίες είναι αρκετά ισχυρές, μπορούμε να αρχίσουμε να εξετάζουμε τον ύποπτο», διευκρινίζει, κάτι που σημαίνει ότι εάν η αστυνομία συνεχίσει τις έρευνές της και ο Εμπαπέ αποδειχθεί ότι συνδέεται με την υπόθεση, θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version