Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Δημήτρης Διαμαντίδης: Οι φιλανθρωπίες, ο Σάρας κι η αραχνιασμένη Mercedes

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Oι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό, λίγο πολύ το ήξεραν… Σήμερα, απλά έμαθαν με κάθε επισημότητα, μέσω της δήλωσής του, ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Και οι μικροί που τους προσέχει μια… στάλα παραπάνω, αλλά και οι μεγάλοι. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει “κόλλημα” ωραίο με τις επόμενες γενιές, με τα παιδιά και είναι ευχή όλων να τα εμπνεύσει, γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται παίκτες της μεγάλης του κλάσης.

Τόσο μακριά χέρια, με άνοιγμα 2,06 μ., άνετα θα μπορούσαν να λειτουργούν και ως φτερούγες προστασίας. Ο “Μητσάρας” είναι πάντα φιλικός με τους μικρούς της ομάδας του κι ας μοιάζει προς τα έξω βαρύς σαν μολύβι. Εχει κι έγνοια και τις γενιές που έρχονται από πίσω. Ομως μοιάζει βαρύς, δεν είναι… Απλά λειτουργεί καλύτερα και ξεδιπλώνει το χιούμορ του και τη φιλικότητά του μέσα σε οικογενειακό κλίμα. Είτε πρόκειται για την… οικογένεια του “τριφυλλιού”, είτε τη δική του. Είναι αντιστάρ, αυτός είναι κι ο λόγος που δεν μιλάει συχνά. Θεωρεί ότι δεν είναι και κάτι φοβερό το να παίζεις μπάσκετ, γι’ αυτό και δεν βρίσκει το λόγο να λέει πολλά… Ομως, κάνει πολλά και συνειδητά δεν τα μαρτυρά.

Oι φιλανθρωπίες

Αυτές οι… φτερούγες του όταν ανοίγουν αγκαλιάζουν πολλά παιδιά κι όχι μόνο τα δικά του κι όσα φορούν την “πράσινη” φανέλα. Για τις φιλανθρωπίες του, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με τα παιδιά επιβάλλει… ομερτά κι όταν αυτή δεν τηρείται εκνευρίζεται. Δεν θέλει να μαθαίνεται η βοήθεια που προσφέρει.

Ο γεννημένος στις 6 Μαΐου του 1980, στην Καστοριά έχει μία κόρη τριών χρόνων και έναν πιτσιρίκο που πριν από λίγους μήνες ήρθε στη ζωή. Οι δύο του “άγγελοι” είναι ένας από τους λόγους που οδηγήθηκε στην απόφαση να εγκαταλείψει με το τέλος της σεζόν την ενεργό δράση, καθώς θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο κοντά τους. Λατρεύει την οικογένειά του, άλλωστε έχει και σχετικό τατουάζ, λατρεύει και την Καστοριά του…

Ο ετερώνυμος Σάρας

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παρέα με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Νίκο Χατζηβρέττα και τον Κώστα Χαραλαμπίδη δημιούργησαν ακαδημία μπάσκετ που λειτουργεί στον Εύοσμο και τη Μίκρα δείχνοντας έμπρακτα πόσο τους αρέσει να ασχολούνται με τις νέες γενιές και το μπάσκετ.

Οσοι δεν τον γνωρίζουν προσωπικά μπορούν να τον χαρακτηρίσουν μέχρι και… μουντρούχο. Ομως, είναι απλά χαμηλών τόνων και αν ψάχναμε το… ετερώνυμό του μεταξύ των παικτών που κατά καιρούς έχουν φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού θα το βρίσκαμε στον -έξω καρδιά- Σάρας Γιασικεβίτσιους. Οι δυο τους επιβεβαιώνουν και τον κανόνα ότι τα ετερώνυμα έλκονται. “Κολλητοί” είναι και κάθε φορά που ο Σάρας… πατάει Ελλάδα τα λένε -εννοείται- από κοντά.

Η αραχνιασμένη Mercedes και το… δελτίο ειδήσεων

Το… σταριλίκι που μισεί ο 36χρονος άσος δεν περιορίζεται μόνο στη συμπεριφορά του, αλλά και στα τετράτροχα του. Ενα από τα συμβόλαια του με τον Παναθηναϊκό περιελάμβανε και μία Mercedes, την οποία μάλλον ντύνουν με πέπλο οι αράχνες, καθώς δεν επιθυμεί να κυκλοφορεί με αστραφτερά και ακριβά αυτοκίνητα.

“Ενα… σωρό κολλήματα” θα πει κανείς ότι έχει ο 3D διαβάζοντας τις πτυχές του χαρακτήρα του, δεν είναι κι αρνητικά όμως… Εμεις, θα του πούμε το άλλο. “Δημήτρη, ξέρουμε τι έκανες φέτος το καλοκαίρι”… “Τι” ρωτάτε; Ήταν με το τηλεκοντρόλ στο χέρι κι έβλεπε ειδήσεις. Βλέπει συνέχεια και μόνο ειδήσεις ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι αυτό προσφερόταν λοιπόν. Γεμάτο ειδήσεις για τον έντονα πολιτικοποιημένο άσο των “πράσινων”. Μια από τις μεγάλες ήταν το “αντίο” ενός γνωστού του… Ενός απίστευτου μπασκετμπολίστα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ. Ενός τύπου που τον συναντά κάθε πρωί στον καθρέπτη του όταν πλένει το πρόσωπό του. Μα, είναι τόσο αντιστάρ που ίσως να μην κοιτάζει κι αυτόν τον καθρέπτη.

Μαρία Καούκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε