Site icon NewsIT

ΔΟΕ: Παραμένει το “μπλόκο” στο Κουβέιτ

01.01.2017 | 19:08
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης του Κουβέιτ να άρει τον αποκλεισμό της χώρας από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 14 μήνες. Οι αρχές του Εμιράτου είχαν ζητήσει στις 23 Δεκεμβρίου την προσωρινή άρση της τιμωρίας, μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία.

 Στην απαντητική της επιστολή, η ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι δεν είναι έτοιμη να επανεξετάσει το ζήτημα, πριν το Κουβέιτ εναρμονιστεί με τους κανόνες. «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας μίας σειράς αποφάσεων που παραβιάζουν τις αρχές και τους κανονισμούς της Ολυμπιακής Χάρτας», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της ΔΟΕ, η οποία ζητά την άμεση αποκατάσταση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κουβέιτ και τη διακοπή λειτουργίας κάθε άλλου παράλληλου οργανισμού, που δεν αναγνωρίζεται από την Ολυμπιακή οικογένεια.
Ανάλογο αίτημα έχει υποβάλει η κυβέρνηση του Κουβέιτ και στη FIFA, η οποία έχει επίσης αποκλείσει τη χώρα του Περσικού Κόλπου από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση, από τον Οκτώβριο του 2015. Η απάντηση της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας αναμένεται στις 9 ή 10 Ιανουαρίου και από αυτήν θα κριθεί αν το Κουβέιτ θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Ασίας. Η εθνική ομάδα του Εμιράτου έχει ήδη αποβληθεί από την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Tags:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version