Site icon NewsIT

Δώρα Γκουντούρα: Ο δρόμος για το μετάλλιο στην σπάθη γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

26.07.2024 | 16:22
Δώρα Γκουντούρα: Ο δρόμος για το μετάλλιο στην σπάθη γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ DOCUMENTO / ÄÙÑÁ ÃÊÏÕÍÔÏÕÑÁ (ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ / EUROKINISSI)

Η Δώρα Γκουντούρα έμαθε τις αντιπάλους που θα συναντήσει στον δρόμο προς τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Έτοιμη για διάκριση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας.

Η Δώρα Γκουντούρα θα ξεκινήσει τους αγώνες της τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 12:40. Στόχος της είναι να βρεθεί στα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στη σπάθη γυναικών. Πρώτη αντίπαλος της είναι η είναι η 31χρονη Καναδέζα και Νο42 της παγκόσμιας κατάταξης, Πάμελα Μπριντ’Αμούρ. Και οι δύο αθλήτριες πέρασαν με bye από το ταμπλό των 64 και έτσι θα αγωνιστούν απευθείας στο ταμπλό των 32, με την Δώρα Γκουντούρα να είναι το φαβορί.

Η ξιφομάχος του Θανάση Δελενίκη, η οποία είναι το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης,  αν καταφέρει να προκριθεί στις “16” θα συναντήσει την Κιάρα Νορμίλε (Ιταλία) ή την Σεσίλια Μπερντέρ (Γαλλία).

Τα δύσκολα θα έρθουν στα προημιτελικά, όπου λογικά θα την περιμένει ητρίτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Μανόν Απετί Μπρουνέ. Η 28χρονη Γαλλίδα βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν είναι το φαβορί κόντρα στην Γκουντούρα, η οποία την έχει κερδίσει τρεις φορές στο παρελθόν.

Για να μπει στον τελικό και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Μισάκι Εμούρα. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί στο ταμπλό των 32 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και η Γιαπωνέζα ήταν νικήτρια. Πρόκειται για μία δύσκολη αντίπαλο, την οποία, βέβαια, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version