Δευτέρα, 5 Αυγ.
33oC Αθήνα

Δώρα Γκουντούρα: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πονάει πάρα πολύ η αδικία

Δώρα Γκουντούρα: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πονάει πάρα πολύ η αδικία
Φωτογραφία Eurokinissi

Μια αθλήτρια που συγκίνησε τους πάντες με τα δάκρυά της μετά τον (άδικο) αποκλεισμό της από τη συνέχεια της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Δώρα Γκουντούρα μιλά για την αδικία που υπέστη και πώς το διαχειρίστηκε. 

Η ήττα της από τη Γαλλίδα αντίπαλό της ήταν, κατά γενική ομολογία, αποτέλεσμα λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων. Η Δώρα Γκουντούρα έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Όπως είπε στο Κ της Καθημερινής, 15 χρόνια στην ξιφασκία, δεν είναι η πρώτη φορά που αδικείται. Αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πονάει περισσότερο! 

Αυτό που έκανε όλη την Ελλάδα να σου βγάλει το καπέλο είναι το ότι, ενώ ο αγώνας σου κρίνεται από μια αδικία, εσύ κρατάς την αξιοπρέπεια σου. Πως συγκρατείς την πικρία;

Κάνοντας 15 χρόνια ξιφασκία, έχω αδικηθεί πάρα πολλές φορές. Απλώς, όταν συμβαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε μια τόσο καλή μέρα, πονάει πάρα πολύ. Ήξερα ότι κάποια χτυπήματα ήταν υπέρ μου. Μου το είπε και ο προπονητής μου, που τον εμπιστεύομαι απόλυτα και έβλεπε τα πράγματα απ’ έξω.

Εκείνη τη στιγμή, επειδή είχα μόλις βγει από τον αγώνα, δεν είχα προλάβει να πάρω ανάσα και βρέθηκα μπροστά σε μια κάμερα. Ήμουν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά.

Ένιωσα ότι δεν θέλω να πω πράγματα για τα οποία δεν είμαι σίγουρη. Δεν ήθελα να αδικήσω κανέναν. Οι αθλητές πολλές φορές αισθανόμαστε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα που συμβαίνουν όντας μέσα στον αγώνα. Ένιωσα ότι είναι καλό να συγκρατήσω τα λόγια μου και να σιγουρευτώ πρώτα γι’ αυτό που έγινε.

Εμένα η δουλειά μου είναι να κάνω προπόνηση, να μπαίνω και να δίνω το 100% μου. Δεν είμαι υπεύθυνη για τα υπόλοιπα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις