Παρασκευή, 18 Οκτ.
19oC Αθήνα

Εφές – Ολυμπιακός: Για την τρίτη σερί νίκη στην Κωνσταντινούπολη

Εφές – Ολυμπιακός: Για την τρίτη σερί νίκη στην Κωνσταντινούπολη
ΦΩΤΟ eurokinissi

Εκτός έδρας δοκιμασία έχει ο Ολυμπιακός στην τέταρτη αγωνιστική της Euroleague, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές στην Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει απόψε (20:30, NovasportsPrime) να πανηγυρίσει την τρίτη σερί νίκη του στη φετινή Euroleague και την πρώτη εκτός έδρας.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην Εφές Αναντολού, η οποία προέρχεται από δύο σερί οριακές ήττες και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να πανηγυρίσει την πρώτη εντός έδρας νίκη της.

Η τελευταία φορά που πέρασαν νικηφόρα οι «ερυθρόλευκοι» από την έδρα της Αναντολού Εφές ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2018. Έκτοτε, η ομάδα του Περιαιά ηττήθηκε έξι φορές επί τουρκικού εδάφους απέναντι στην Εφές.

Η συνολική προϊστορία ανεξαρτήτως έδρας και φάσης, συμπεριλαμβανομένων και των περιόδων 1994-95 (FIBA European League) & 1997-98 (FIBA EuroLeague), είναι υπέρ του Ολυμπιακού με 27 νίκες έναντι 26.

Διαιτητές του αγώνα Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός ορίστηκαν οι Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Τζεντιάν Τσιτσί (Αλβανία).

Χωρίς τους δύο παίκτες που απουσίασαν και από τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ την περασμένη Τρίτη (15/10) θα παραταχθεί, στο νεόδμητο και υπερσύγχρονο TBF Salon της Κωνσταντινούπολης ο Ολυμπιακός.

Εκτός είναι δηλαδή οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.Εκτός δωδεκάδας άφησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Δεδομένη είναι και η απουσία του Κίναν Έβανς έως τα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου.

Από πλευράς Εφές, επιστρέφει ο Ελάιζα Μπράιαντ, αφού εξέτισε την ποινή για την ένταση με τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς. Πρόβλημα στον αστράγαλο αντιμετωπίζει ο Οτούρου από το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και παραμένει αμφίβολος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εκτός στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι ήταν και ο Γερμανός πόιντ γκαρντ Γιούστους Χόλατς, ο οποίος δεν είναι έτοιμος ακόμη και δεν θα αγωνιστεί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις