Site icon NewsIT

“Έγκλημα” από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Μεγάλο “διπλό” για Λεβαδειακό

21.12.2015 | 21:30
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με ένα απίστευτο ματς "έκλεισε" για την Superleague το 2015. Δυο τραγικά ατομικά λάθη από Ανέστη και Κολοβέτσιο έδωσαν την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να νικήσει -με ανατροπή- την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ (2-1), κρατώντας την κάτω από τον Παναθηναϊκό και στην τρίτη θέση. Τεράστια εμφάνιση από τον Τσιντώτα, που... κατέβασε τα ρολά. Λανθασμένη ακύρωση γκολ του Γιόχανσον, ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 – Γιουχάρισμα στο σφύριγμα της λήξης.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η ΑΕΚ, που ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από τον Λεβαδειακό με 2-1, πληρώνοντας… ακριβά τα δυο τραγικά λάθη των Ανέστη και Κολοβέτσιου.

Το ΟΑΚΑ ήταν… κρύο από τη μικρή προσέλευση οπαδών και τις καιρικές συνθήκες, αλλά μόλις στο 2′ ο Λεβαδειακός παραλίγο να “παγώσει” τους πάντες, αφού ο Μαντζιος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ανέστη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον νίκησε. Στα πρώτα λεπτά οι Βοιωτοί βρήκαν αρκετά κενά στην αμυντική διάταξη της Ένωσης, με τον Έλληνα επιθετικό να γίνεται δέκτης των επιθετικών προσπαθειών των φιλοξενούμενων.

Στο 10′ όμως οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν μια.. ανάσα από το 1-0, με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά τα σουτ των Γκάλο και Τζεμπούρ. Η ΑΕΚ είχε στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας και στο 16′ κατάφερε να κάνει το 1-0 με τον καλύτερο της παίκτη τον τελευταίο μήνα, τον Γιόχανσον (έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα με ισάριθμες κεφαλιές). Οι Βοιωτοί πίεσαν αρκετά για να φτάσουν στην ισοφάριση, καταφέρνοντας να κάνουν την Ένωση να οπισθοχωρήσει, αλλά όχι και να… πανικοβληθεί.

Το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου είχε φανταστικό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τις δυο ομάδες να δημιουργούν συνεχώς επιθετικές προσπάθειες, χωρίς όμως αυτές να καταλήγουν στα δίχτυα. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Γιόχανσον να βρίσκει δίχτυα -και πάλι με κεφαλιά- και τον διαιτητή να ακυρώνει το τέρμα ως επιθετικό φάουλ (μια αυστηρή απόφαση, αφού δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση).

Ο Λεβαδειακός συνέχισε να πιέζει ψηλά και στην επανάληψη, αλλά η ΑΕΚ κυκλοφόρησε ιδανικά την μπάλα και διαχειρίστηκε πολύ καλά την εξέλιξη του ματς. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση με το σουτ του Ντομοβτσίσκι (58′), ενώ οι “κιτρινόμαυροι” ατύχησαν να βρουν σε πολύ καλή βραδιά τον Τσιντώτα, που έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μπουονανότε (62′). η πρώτη συμμετοχή του Ανέστη στη φετινή Superleague δεν ήταν καλή, αφού στο 62′ έκανε άστοχη έξοδο, επιτρέποντας στον Τριποτσέρη να κάνει το 1-1.

Ο Τσιντώτας συνέχισε να είναι… κέρβερος στην εστία των φιλοξενούμενων, η ΑΕΚ πίεσε, αλλά ένα νέο προσωπικό λάθος παίκτη της -αυτή τη φορά του Κολοβέτσιου- έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζιο -έκλεψε την μπάλα- να φτιάξει το 2-1 για τον Ντομοβτσίσκι (70′). Η Ένωση τα έδωσε όλα για να φτάσει τουλάχιστον στο βαθμό, “έκλεισε’ τους Βοιωτούς στα καρέ τους, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ κι έτσι ηττήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ και γνώρισε το γιουχάρισμα από τους φίλους της.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (85′ Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε (71′ Βάργκας), Μπαρμπόσα (71′ Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Στάθης, Νικολάου (86′ Καψάσκης), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (73′ Γιάχιτς), Μίνγκας (46′ Παππάς), Μάντζιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version