Δευτέρα, 30 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Η Σοφία Σακοράφα ξανά πρόεδρος της ομοσπονδίας

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Η Σοφία Σακοράφα ξανά πρόεδρος της ομοσπονδίας

Η Σοφία Σακοράφα είναι ξανά πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ, με την 67χρονη να επανεκλέγεται στη θέση, στην ψηφοφορία που έγινε την Κυριακή (29/09/24).

Μετά την εκλογική νίκη της το 2021, η Σοφία Σακοράφα επικράτησε και στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Grand Hyatt με ψήφους 145, έναντι 53 του Κωνσταντίνου Φίλη και 29 του Γιάννη Νικολάου, οι οποίοι επίσης διεκδίκησαν τον προεδρικό θώκο.

Η Σοφία Σακοράφα, που ανέλαβε την ηγεσία της αρχαιότερης των ομοσπονδιών το Μάρτιο του 2021, πριν από την έναρξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας προχώρησε σε απολογισμό της θητείας της.

Τα 240 που ψήφισαν (από τα 244 που είχαν δικαίωμα ψήφου και τα 242 που παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση) εξέλεξαν και τα υπόλοιπα 20 μέλη που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο.

Για τις τρεις θέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι Βόσσος Θεόδωρος, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και Ιορδανίδης Βασίλειος. Ως αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν οι Μαραβέλια Άννα και Οικονόμου Ιωάννης.

Μετά την επισημοποίηση της νίκης της, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό μου και τους συνεργάτες μου. Το συντριπτικό αποτέλεσμα αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση του έργου της απερχόμενης διοίκησης της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην τεράστια συμμετοχή του κόσμου του στίβου στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που αποτελεί ατράνταχτο μάρτυρα του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για τα κοινά. Αυτή η συμμετοχή μετατρέπει επίσης αυτό το 60% σε πραγματικό ποσοστό και αποτελεί ισχυρό μήνυμα αποδοχής της πολιτικής μας.

Παραλάβαμε τη διοίκηση πριν από τριάμισι χρόνια εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και μετά το lock down λόγω της πανδημίας, αλλά καταφέραμε να βοηθήσουμε τον ελληνικό στίβο, όχι απλά να σταθεί στα πόδια του, αλλά και να κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός οργανωτικά, οικονομικά και αγωνιστικά.

Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε. Από αύριο, όλοι μαζί – και το εννοώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου – σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και παλεύουμε για ένα ακόμα καλύτερο αύριο, για να αποκτήσει το αγαπημένο μας άθλημα τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων».

Η ψηφοφορία

1. Βόσσος Θεόδωρος 141

2. Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος 134

3. Ιορδανίδης Βασίλειος 121

4. Μαραβέλια Άννα 59

5. Σμυρνιώτου Αθανασία 39

6. Βάρβαρος Ευάγγελος 29

7. Οικονόμου Ιωάννης 28

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις