Site icon NewsIT

Εκλογές UEFA: Στην Αθήνα και επίσημα ο Πλατινί

12.09.2016 | 15:26
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Στην Αθήνα θα εκλεγεί την Τετάρτη ο νέος πρόεδρος της UEFA. Με την άδεια της FIFA θα παραστεί στις εκλογές και ο Μισέλ Πλατινί, στον οποίο έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Μεγάλος στόχος του νέου προέδρου θα είναι να αποτρέψει την προσπάθεια δημιουργίας μίας Σούπερ Λίγκας μόνο για πλούσιους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ένας δικηγόρος από τη Σλοβενία, και ο Ολλανδός Μίκαελ φαν Πράαγκ είναι οι δύο υποψήφιοι.

Ο  48χρονος Τσεφέριν θεωρείται φαβορί, αν και είναι ελάχιστα γνωστός έξω από τη Σλοβενία, ενώ ο Φαν Πράαγκ είναι πρώην πρόεδρος του Αγιαξ. Οποιος εκλεγεί θα πρέπει να διατηρήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην παρούσα κατάσταση, ώστε να μη θιγούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η UEFA έχει παραχωρήσει περισσότερα προνόμια στους ισχυρούς της Ευρώπης, δίνοντας περισσότερες θέσεις στο Champions League για τις ομάδες των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

«Πρέπει να υπάρξει μια πολύ πιο ισχυρή ισορροπία μεταξύ αθλητικής αξίας και εμπορικής πίεσης, ειδάλλως κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε προς ένα κλειστό σύστημα τύπου NFL. Η UEFA έχει καθήκον να ενεργεί για λογαριασμό όλων, όχι μόνο για λίγους» είπε ο Νιλ Ντόνκαστερ, Διευθύνων Σύμβουλος του πρωταθλήματος της Σκωτίας. Ο επικεφαλής του ολλανδικού πρωταθλήματος Γιάκο Σβαρτ, προέβλεψε μία παγκόσμια Λίγκα μέσα στα επόμενα χρόνια, που θα οδηγείται από «TV, αγορές, τεράστιους χορηγούς, και μάρκετινγκ». Το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων συλλόγων και των υπόλοιπων συνεχίζει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, εξαιτίας του συστήματος διανομής των εσόδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε περισσότερα για τον Γάλλο μέσο Πολ Πογκμπά (100 εκτ. ευρώ), από 16 ομάδες που αγωνίζονται στην Πορτογαλία.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version