Κυριακή, 8 Σεπτ.
27oC Αθήνα

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Συγκλονιστικές εικόνες από την υπερειδική στον «Σείριο» με ταχύτερο τον Τιερί Νέβιλ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Συγκλονιστικές εικόνες από την υπερειδική στον «Σείριο» με ταχύτερο τον Τιερί Νέβιλ

Με την υπερειδική στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Μαλακάσας «Σείριος» έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (07.09.2024) η αυλαία του δεύτερου σκέλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

Έπειτα από πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 114.26 χιλιομέτρων, η μεγαλύτερη ημέρα του “Ράλλυ των Θεών” έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο στην EKO Super Special Stage, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Μαλακάσας «Σείριος»!

Επικεφαλής της προσωρινής κατάταξης στο Σείριο έφτασε ο Τιερί Νεβίλ, με δεύτερο τον Ντάνι Σόρντο και τρίτο τον Σεμπάστιεν Οζιέ. Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν στη συνέχεια.

Η ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1.97 χιλιομέτρων, διέτρεξε τον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού, καθώς και τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα. Σε συνδυασμό με το σκοτάδι που έπεσε από ένα σημείο και μετά, δημιούργησε ένα συγκλονιστικό σκηνικό για τους θεατές.

ΦΩΤΟ acropolisrally.gr

Το εγχείρημα πρωτοποριακό, καθώς ανάλογο της φετινής υπερειδικής δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA.

Τα αυτοκίνητα πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους περίπου 15.000 θεατές που βρέθηκαν στην περιοχή της Μαλακάσας για να απολαύσουν τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο.

 

Tαχύτερος στην υπερειδική ήταν ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai, o οποίος παρέμεινε και στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Βέλγος οδηγός εφόσον τερματίσει την Κυριακή (8/9), εξασφαλίζει 18 βαθμούς, σύμφωνα με το νέο τρόπο βαθμολόγησης.

Στη δεύτερη θέση της γενικής, 54.9 δευτερόλεπτα πίσω, συναντάμε τον Ισπανό Ντάνι Σόρντο επίσης της Ηyundai. Tην πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ της Toyota.

Η δράση συνεχίζεται αύριο (08.09.2024) στις 08:59 με την Ε.Ε Οινοχώρι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις