Παρασκευή, 9 Αυγ.
34oC Αθήνα

Έξαλλος ο Πέσιτς για τη διαιτησία του ΗΠΑ – Σερβία: Δεν μας σεβάστηκαν, έγιναν περίεργα πράγματα

Έξαλλος ο Πέσιτς για τη διαιτησία του ΗΠΑ – Σερβία: Δεν μας σεβάστηκαν, έγιναν περίεργα πράγματα

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του ημιτελικού της Σερβίας με τις ΗΠΑ για το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο προπονητής της Σερβίας, Σβέτιλσαβ Πέσιτς, τόνισε ότι οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν την ομάδα του, θεωρώντας ότι έπαιξαν ρόλο στην ανατροπή των ΗΠΑ από το -17.

Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία έφτασε μία ανάσα από το να τινάξει στον αέρα το Ολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ, έφτασε ακόμα και στο +17, αλλά τελικά ηττήθηκε με 95-91 από την Team USA στον ημιτελικό. 

“Είμαι θυμωμένος επειδή δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές” δήλωσε αρχικά ο Πέσιτς μιλώντας στην μικτή ζώνη, για να προσθέσει στην συνέχεια: “Στην Σερβία έχουμε μία φράση που λέει ότι όποιος χάσει έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένος. Είμαι θυμωμένος επειδή οι διαιτητές δεν μας σεβάστηκαν.

Πρέπει να το πω αυτό, επειδή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου (σ.σ Γιόκιτς) σούταρε 4 βολές σε 37 λεπτά συμμετοχής. Επειδή ο καλύτερος σκόρερ μας (σ.σ Μπογκντάνοβιτς) σούταρε μία βολή σε 32 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι έγιναν περίεργα πράγματα. Δεν μειώνω την νίκη των Αμερικανών, τούς εύχομαι καλή τύχη, αλλά σήμερα έγιναν περίεργα πράγματα”.

Ακολούθως ο Πέσιτς τόνισε: “Είμαι ήρεμος. Είμαι περήφανος, αλλά και απογοητευμένος. Δεν μας σεβάστηκαν, όχι σαν μπασκετικό έθνος, αλλά ως ομάδα. Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι αν μείνουν ήσυχοι, αν παλέψουν και δεν μιλήσουν, τότε οι διαιτητές θα τους ανταμείψουν. Δεν το είχαμε αυτό απόψε. Έτσι τελείωσε ένα υπέροχο παιχνίδι”.

Κλείνοντας, ο πολύπειρος τεχνικός ανέφερε: “Έχουμε λιγότερο από 48 ώρες πριν παίξουμε για ένα μετάλλιο, οπότε πρέπει να φύγω από την μικτή ζώνη. Πρέπει να πάω στο ξενοδοχείο. Φυσικά είμαι περήφανος για το πώς παίξαμε, ειδικά μετά το ματς με την Αυστραλία που επιστρέψαμε από το -24. Μας κόστισε σε δυνάμεις αυτό, αλλά είδαμε πόσο δυνατοί ήμασταν πνευματικά.

Καταφέραμε να βρεθούμε δύο κατοχές μακριά από την νίκη. Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι περήφανος για αυτό που καταφέραμε, με τα προβλήματα που είχαμε. Ο Μιλουτίνοβ και ο Γιόβιτς είχαν πυρετό εδώ και δύο μέρες. Το ροτέισον μας μίκρυνε, μας έδωσαν ό,τι είχαν. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε, δεν ψάχνω για δικαιολογίες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις