Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εκτός Παραολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία! “Να εξασφαλίσουμε δίκαιο ανταγωνισμό”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μπλόκο στους Ρώσους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Την είδηση επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, προκειμένου να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα των αγώνων. Ποια η αντίδραση της “αρκούδας”.

Νέο σοκ στο ρωσικό αθλητισμό. Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) επιβεβαίωσε πως η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος με κανέναν αθλητή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που διεξάγονται 7-18 Σεπτεμβρίου στο Ρίο.

Το σκεπτικό της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής βασίστηκε στα αποτελέσματα της έρευνας του Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν που έκανε λόγο για συστηματικό ντόπινγκ στο ρωσικό αθλητισμό. Μάλιστα όπως ανέλυσε ο υπεύθυνος καθηγητής της WADA, το πρόγραμμα ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών γινόταν με κρατικά χρήματα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ρίο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Φιλίπ Κρέιβεν, επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν στην έκθεση του ΜακΛάρεν.

“Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε δίκαιο ανταγωνισμό. Είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των Παραολυμπιακών αγώνων», ενώ καυστικά σχολίασε την αντιμετώπιση της Ρωσίας: «Πιστεύω πως η ρωσική κυβέρνηση έχει καταστρέψει τους αθλητές της. Με αηδιάζει να μπαίνουν τα μετάλλια πάνω από την ηθική”.

Θυμίζουμε ότι η ρωσική ομάδα στίβου αποκλείστηκε ολόκληρη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως και η ομάδα άρσης βαρών. Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων είναι και δεκάδες ακόμη Ρώσοι αθλητές, σε μεμονομένα αθλήματα. Οι Ρώσοι πάντως δεν πρόκειται να το βάλουν έτσι εύκολα κάτω και σκοπεύουν να πάνε στο CAS.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε