Κυριακή, 8 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική ποδοσφαίρου στο Nations League με Φώτη Ιωαννίδη

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική ποδοσφαίρου στο Nations League με Φώτη Ιωαννίδη
Reuters

Οι Φινλανδοί ήταν πολύ καλοί μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αλλά η Ελλάδα ήταν πιο ποιοτική, ειδικά στην επίθεση. Η Εθνική ποδοσφαίρου νίκησε με 3-0 και μπήκε με το… δεξί στο Nations League. Δυο γκολ ο Φώτης Ιωαννίδης στην πρεμιέρα του Ιβάν Σαββίδη στον πάγκο της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο η καλή εικόνα της Γαλανόλευκης.

Έκανε τη νικηφόρα αρχή που έψαχνε. Η Εθνική ποδοσφαίρου δεν έπιασε κάποια συγκλονιστική απόδοση κόντρα στη Φινλανδία, παρόλα αυτά νίκησε με 3-0 στο ματς της πρώτης αγωνιστικής του Nations League, με τον Φώτη Ιωαννίδη να σημειώνει δυο γκολ, στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Γαλανόλευκης. Η είσοδος του Κωνσταντέλια στην επανάληψη έκανε την Γαλανόλευκη πιο… όμορφη!

Στο Δουβλίνο θα βρεθεί στη συνέχεια η Εθνική ποδοσφαίρου, για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής του Nations League, κόντρα στην Ιρλανδία (10.09.2024 / 21:45).

Το ματς…

Το παιχνίδι είχε πολύ αργό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με την Φινλανδία να βολεύεται και να προσπαθεί να μην κάνει κάποιο λάθος, από την πίεση που δέχθηκε από την Εθνική ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα όμως από το δεκάλεπτο και μετά έδειξε νευρικότητα, έχασε το κέντρο και είδε την Φινλανδία να πλησιάζει στα καρέ του Βλαχοδήμου. Στο 12′ ο Καμαρά έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, με τον Άντμαν να πιάνει το σουτ από καλή θέση και να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Γαλανόλευκης.

Η μπάλα ήταν στα πόδια των Φινλανδών, η εθνική έδειχνε ακίνδυνη, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ελλάδα έφτασε στο 1-0. Ο Γκάλβεζ έκανε γύρισμα προς τον γκολκίπερ Χραντέσκι, που με το κακό του κοντρόλ έδωσε τη δυνατότητα στον Ιωαννίδη, που πάντα κυνηγάει τέτοιες φάσεις, να κάνει το κλέψιμο και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Φινλανδία έδειξε διάθεση, να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η Εθνική ποδοσφαίρου εμφανίστηκε πιο επικίνδυνη, έδειξε να “πατάει” καλύτερα αι τελικά έφτασε στο 2-0. Ιωαννίδης και Τσιμίκας συνεργάστηκαν από τα αριστερά στο 37′, με τον μπακ της Λίβερπουλ να κάνει ωραία το γύρισμα και τον Κουλιεράκη να κάνει το 2-0, με προβολή.

Θέλοντας να “δέσει” περισσότερο την Εθνική ποδοσφαίρου μεσοεπιθετικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Κωνσταντέλια με την έναρξη της επανάληψης, στη θέση του Χατζηγιοβάνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός συμμετείχε στην πρώτη ευκαιρία της επανάληψης (47′). Έκανε την πάσα στον Ιωαννίδη, ο φορμαρισμένος επιθετικός έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά ο πορτιέρε της Φινάνδίας έστειλε την μπάλα στο αριστερό του δοκάρι!

Η Εθνική βρέθηκε αρκετές φορές να παίζει με τους περισσότερους παίκτες της πίσω από τη σέντρα, όταν αμυνόταν, προκειμένου να μην κινδυνέψει και να βγάλει σιγουριά (ο Καμαρά έβαλε.. δύσκολα στην αμυντική μας γραμμή). Όταν όμως πετούσε την μπάλα μπροστά, Κωνσταντελιας, Ιωαννίδης, Πέλκας και Μάνταλος δημιουργούσαν προβλήματα στα καρέ των Φινλανδών.

Η Φινλανδία κέρδισε και πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ματς Ζαφείρη (ντεμπούτο με τη Γαλανόλευκη) και Σιώπη στις θέσεις των Μπουχαλάκη και Μάνταλου. Η Ελλάδα έβγαλε περισσότερη σιγουριά και στο 76′ έφτασε στο 3-0. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα -και με τις δυο ομάδες να έχουν προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές, η Ελλάδα έπαιξε με άνεση, δέχθηκε μόνο μια ευκαιρία (την άστοχη κεφαλιά του Ποχγιάνμπαλο στο 82′) και έφτασε στη νίκη, κερδίζοντας τελικά το χειροκρότημα. Στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, ο Βαγιαννίδης σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Ιρλανδία-Αγγλία 0-2

(11’ Ράις, 26’ Γκρίλις)

Ελλάδα-Φινλανδία 3-0

(23’, 76’ Ιωαννίδης, 37’ αυτ. Κάλμαν)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Ελλάδα 3 (3-0)

Αγγλία 3 (2-0)

Ιρλανδία 0 (0-2)

Φινλανδία 0 (0-3)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (10/09):

Ιρλανδία-Ελλάδα

Αγγλία-Φινλανδία

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις