Σάββατο, 7 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Ελλάδα – Φινλανδία: Πρεμιέρα για την Εθνική ποδοσφαίρου στο Nations League στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ελλάδα – Φινλανδία: Πρεμιέρα για την Εθνική ποδοσφαίρου στο Nations League στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας ξεκινάει το νέο “ταξίδι” της στο Nations League, με πρώτο αντίπαλο τη Φινλανδία και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει ντεμπούτο ως ομοσπονδιακός προπονητής της “γαλανόλευκης”.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στην προηγούμενη διοργάνωση, η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας έχει “ανέβει” πλέον στη League Β του Nations League και θα ψάξει νέα άνοδο μέσα από το δεύτερο όμιλο, όπου φαβορί είναι όμως η Αγγλία.

Η “γαλανόλευκη” θα έχει την ευκαιρία μέσα από το Nations League για μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2026, όπως έλαβε πέρυσι για το Euro 2024, στο οποίο δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί, χάνοντας από τη Γεωργία στον τελικό των μπαράζ.

Αυτός ο αγώνας έφερε και αλλαγή προπονητή για την εθνική μας ομάδα, με τον Γκουστάβο Πογέτ να αποτελεί παρελθόν και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον διαδέχεται, μετά τη δική του λύση της συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Ο Σερβος τεχνικός δεν έχει κάνει πάντως σημαντικές αλλαγές στις κλήσεις του στην Εθνική Ελλάδας και αναμένεται να “κατεβάσει” μία… κλασική ενδεκάδα, αλλά με νέα “ταυτότητα”.

Οι πιθανές συνθέσεις στο Ελλάδα – Φινλανδία

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μάνταλος, Πέλκας, Μπακασέτας, Μασούρας, Παυλίδης, Τζόλης

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Άλχο, Τένχο, Ιβάνοφ, Ουρόνε, Καμαρά, Σούλερ, Λουντ, Πογιάνπαλο, Άντμαν, Πούκι 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις