Δευτέρα, 5 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ελλάδα – Γερμανία: Η προπόνηση στο Παρίσι και υπόσχεση της εθνικής ομάδας μπάσκετ

Ελλάδα – Γερμανία: Η προπόνηση στο Παρίσι και υπόσχεση της εθνικής ομάδας μπάσκετ

Η εθνική μπάσκετ έκανε την πρώτη της «γνωριμία» με το Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιώντας βραδινή προπόνηση σε βοηθητικό γήπεδο του Ολυμπιακού Χωριού.

Όλοι στις τάξεις της εθνικής μπάσκετ μετρούν αντίστροφα για τη μεγάλη πρόκληση του προημιτελικού της Τρίτης (12:00) απέναντι στην Γερμανία και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως δεν υπάρχουν… εκδικητικές τάσεις για τον χαμένο τελικό στο Ευρωμπάσκετ προ διετίας.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει η λέξη ‘εκδίκηση’ στο λεξιλόγιό μας. Όταν σκέφτεσαι έτσι το μόνο πρόβλημα που μπορείς να δημιουργήσεις είναι στον εαυτό σου. Εμείς σκεφτόμαστε πώς θα αντεπεξέλθουμε για να είμαστε αυτοί που πρέπει», ανέφερε ο συνεργάτης του Βασίλη Σπανούλη και πρόσθεσε:

«Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζουμε όλοι την ποιότητα της Γερμανίας, έχει κατακτήσει δύο μετάλλια τα τελευταία δύο χρόνια, ξέρουμε ποια είναι, αλλά ξέρουμε κι εμείς ποιοι είμαστε. Εμείς θα κοιτάξουμε να σπάσουμε τα δικά μας όρια, να παίξουμε ακόμη καλύτερα από ό,τι στο παιχνίδι με την Αυστραλία και για μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ώστε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε αυτό που όλοι θέλουμε».

Όσο για την αντιμετώπιση των δύο ηγετών της γερμανικής ομάδας, υπογράμμισε: «Ο Σρέντερ και ο Φ. Βάγκνερ είναι δύο πολύ υψηλού επιπέδου παίκτες, που μονοπωλούν τη δημιουργία και την εκτέλεση για την ομάδα της Γερμανίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένα κομμάτι του παζλ της ομάδας είναι καλύτερο από το άλλο. Έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ και ένα πολύ δυνατό σύνολο που έχει αποκτήσει τη δυναμική και την αυτοπεποίθηση για να κατακτά τα μετάλλια.

Το θέμα είναι πώς θα είμαστε εμείς και πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ανεβάζοντας τον δικό μας τόνο σε άμυνα και επίθεση. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τη νίκη, αλλά μπορείς να έχεις συμβόλαιο με το κομμάτι της προσπάθειας, της διάθεσης, της αυταπάρνησης, της επιθυμίας για να πάρεις μια κατοχή.

Όλα τα παιδιά από την πρώτη μέρα είναι αφοσιωμένα 1.000% και αυτό μπορούμε να υποσχεθούμε πως θα το κάνουμε. Εξαρτάται πολλές φορές και από τη μέρα που θα βρεθείς. Το παιχνίδι είναι πάντα ζωντανό και πρέπει να βρίσκεις τις λύσεις ανά πάσα στιγμή».

Από πλευράς παικτών, ο Νίκος Χουγκάζ έδειξε να ανυπομονεί για το μεγάλο ραντεβού της Τρίτης. «Το περιμέναμε αυτό το παιχνίδι αμέσως μετά το ματς με την Αυστραλία. Το περιμέναμε ότι θα περάσουμε, μας έκανε το δώρο η Σερβία και η προετοιμασία έχει αρχίσει από χθες το βράδυ. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά θα είναι έτοιμα. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, σίγουρα σε τέτοια ματς μετρά πόσο το θέλεις, ποιος θα κερδίσει τις 50-50 κατοχές, οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο αλλά νομίζω ότι κυρίως θα μετρήσει ποιος το θέλει περισσότερο.

Η Γερμανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά νομίζω ότι και εμείς είμαστε πολύ δυνατοί και το έχουμε δείξει απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες. Αυτό που ξεχωρίζει στη Γερμανία είναι ο δυναμισμός που παίζουν και οι δύο πρωταγωνιστές της ομάδας, ο Σρέντερ και ο Φ. Βάγκνερ», ανέφερε.

Όσο για το πώς βιώνει ο ίδιος την εμπειρία της συμμετοχής σε αυτή τη διοργάνωση, είπε: «Το να βρίσκομαι στα 23 μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που δεν το περίμενα ποτέ. Απολαμβάνω και χαίρομαι κάθε στιγμή δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Ο καθένας είναι έτοιμος, όλα τα παιδιά όταν σουτάρουμε με αυτοπεποίθηση θα έχουμε αποτελεσματικότητα. Με τον κόουτς Βασίλη είμαστε δύο χρόνια μαζί, οι προπονήσεις είναι σαν να βρισκόμαστε στο Περιστέρι», είπε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις