Κυριακή, 4 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ελλάδα – Γερμανία στα προημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων

Ελλάδα – Γερμανία στα προημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά τη νίκη της Σερβίας απέναντι στο Νότιο Σουδάν, η Εθνική μπάσκετ προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να αντιμετωπίζει την Γερμανία. Αναλυτικά ο δρόμος για τον τελικό.

Μετά τη νίκη της ενάντια στην Αυστραλία και την 3η θέση που κατέλαβε στον A΄όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Εθνική μπάσκετ ήθελε επικράτηση της Σερβίας με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά κόντρα στο Νότιο Σουδάν, για να συνεχίσει στη νοκ – άουτ φάση του τουρνουά. 

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς έκανε το χατίρι στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η Εθνική μπάσκετ να προκρίνεται ως 3η από τον όμιλο και να συνεχίζει στα προημιτελικά, εκεί που θα βρει μπροστά της την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Σε περίπτωση πρόκρισης η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Καναδά. 

Τα παιχνίδια για τους «8» θα γίνουν στο Παρίσι, με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να γράψει ιστορία.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών

ΗΠΑ – Βραζιλία
Γερμανία – Ελλάδα
Καναδάς – Γαλλία
Σερβία – Αυστραλία

*Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν την Τρίτη (6/08/24), με τους ημιτελικούς να είναι προγραμματισμένοι για την Πέμπτη. Ο τελικός όπως και ο μικρός τελικός θα κάνουν τζάμπολ το Σάββατο, με τους αγώνες να έχουν κοινή έδρα το «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις