Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ελλάδα – ΗΠΑ LIVE: Η πρεμιέρα της εθνικής πόλο των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ελλάδα – ΗΠΑ LIVE: Η πρεμιέρα της εθνικής πόλο των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
Reuters

Η Εθνική πόλο των γυναικών αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, για τον Β΄ όμιλο του τουρνουά.

Η εθνική πόλο των γυναικών αγωνίζεται και πάλι σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από 16 χρόνια απουσίας και στην πρεμιέρα της στο ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ. Η 36χρονη, Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι η μοναδική που έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Πεκίνο το 2008.

Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει λείψει ποτέ από το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ασημένια μετάλλια στο Σίδνεϊ και στο Πεκίνο, το χάλκινο στην Αθήνα, μα κυρίως με το σερί των χρυσών μεταλλίων σε Λονδίνο, Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη του αγώνα

Η εθνική ομάδα έχει κληρωθεί στον Β’ όμιλο, με τις ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και τη γηπεδούχο Γαλλία, που έχει για προπονητή τον Τεό Λοράντο.

Μετά την τελευταία συμμετοχή της Εθνικής πόλο των γυναικών στο Πεκίνο το 2008 ήρθαν οι αποκλεισμοί σε τρία διαδοχικά προολυμπιακά τουρνουά, με πιο επώδυνο αυτόν για τους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις