Παρασκευή, 2 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ελλάδα – Ιταλία 8-12: Δεν τα κατάφερε η Εθνική πόλο γυναικών που γνώρισε την 3η της ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ελλάδα – Ιταλία 8-12: Δεν τα κατάφερε η Εθνική πόλο γυναικών που γνώρισε την 3η της ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε από την Ιταλία 12-8 στο 3ο της παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρέμεινε δίχως νίκη στο τουρνουά. Καθολική επιβολή από τις Ιταλίδες στο παιχνίδι με την πρόκριση της χώρας μας στα προημιτελικά να δυσκολεύει αρκετά.

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα παρουσίασε ανταγωνιστικό πρόσωπο, με την Ιταλία να προηγείται 4-3. Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλισαν το ίδιο στα επόμενα οκτάλεπτα, καθώς η ιταλική ομάδα έτρεξε ένα σερί 2-0 κλείνοντας το ημίχρονο με 6-3. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο ημίχρονο.

Η Ιταλία δεν άφησε περιθώρια στις Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν στο παιχνίδι. Kάπως έτσι οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου βρίσκονταν συνεχώς πίσω στο σκορ και μάλιστα η ήττα ήρθε με διαφορά 4 γκολ.

Με αυτή της την ήττα η Εθνική ομάδα παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στο Β΄όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση. Και αυτό διότι θα πρέπει να κερδίσει στο τελευταίο παιχνίδι τη Γαλλία, με την προϋπόθεση οι Γαλλίδες να μην κερδίσουν τις ΗΠΑ.

Οπότε στο τελευταίο αγώνα Ελλάδα και Γαλλία θα «μονομαχήσουν» για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στον όμιλο και παράλληλα το εισιτήριο για τα προημιτελικά. 

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 2-2, 3-3

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι 2, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 2, Μπανκέλι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις