Site icon NewsIT

Ελλάδα – Ιταλία 9-8: Η εθνική πόλο των ανδρών νίκησε τους Ιταλούς και βλέπει κορυφή

05.08.2024 | 17:21
Ελλάδα – Ιταλία 9-8: Η εθνική πόλο των ανδρών νίκησε τους Ιταλούς και βλέπει κορυφή

Paris 2024 Olympics - Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Greece vs Italy - Paris La Defense Arena, Nanterre, France - August 05, 2024. Dimitrios Skoumpakis of Greece reacts REUTERS/Ueslei Marcelino

Η Εθνική πόλο των ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 9-8 στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων και προσπέρασε τους πανίσχυρους Ιταλούς στη βαθμολογία. Στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση θα τερματίσει η γαλανόλευκη, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Κροατία – ΗΠΑ που ακολουθεί.

Η Εθνική πόλο των ανδρών είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στα προημιτελικά των ολυμπιακών αγώνων και αγωνίστηκε κόντρα στους πανίσχυρους Ιταλούς για το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο της.

Η γαλανόλευκη επικράτησε με 9-8 της Ιταλίας και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον περιμένει τον αγώνα της Κροατίας με τις ΗΠΑ για να μάθει την τελική της θέση. 

Σε περίπτωση νίκης της Κροατίας, η Ελλάδα θα είναι δεύτερη, ενώ σε περίπτωση νίκης των ΗΠΑ, η γαλανόλευκη θα είναι πρώτη.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την Εθνική πόλο των ανδρών ήταν οι Στέλιος Αργυρόπουλος, ο οποίος σημείωσε τέσσερα από τα 9 γκολ της γαλανόλευκης, αλλά και ο Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος έκανε 14 αποκρούσεις, κατεβάζοντας τα ρολά στα κρίσιμα σημεία.

Ο αγώνας

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο οκτάλεπτο με το φινάλε σε αυτό το διάστημα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2, με την Εθνική να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα με τα γκολ των Αργυρόπουλου και Παπαναστασίου αλλά τους Ιταλούς να δίνουν ισάριθμες απαντήσεις.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο αγώνας έγινε ακόμη πιο συναρπαστικός και είχε επικές μονομαχίες και εντυπωσιακά γκολ, καθώς τόσο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου όσο και η αντίπαλός της είχαν εξαιρετικές επιλογές στον παίκτη παραπάνω. Ως αποτέλεσμα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγύρισε τέσσερα γκολ έχοντας ως κορυφαίο τον Αργυρόπουλο (δύο γκολ σε αυτό το διάστημα) την ώρα που η “σετεμπέλο” μπόρεσε να βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Μπρούνι, με το τρίτο γκολ του στο παιχνίδι, έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία (6-6) στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, για να ακολουθήσει όμως νευρικότητα και μαζεμένες άστοχες επιλογές και από τις δύο ομάδες (από ένα χαμένο πέναλτι η κάθε μία, με τον Αργυρόπουλο η Ελλάδα και με τον Ντι Φούλβιο η Ιταλία) που κράτησαν τον αγώνα στο 6-6 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Γενηδουνιάς με εύστοχο πέναλτι και η “κολώνα” της επίθεσής μας, Αργυρόπουλος, έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στην Εθνική στο τέταρτο οκτάλεπτο αλλά οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές, για να έρθει όμως ο Γιάννης Φουντούλης και να γράψει το 9-8 με ένα πολύ κρίσιμο γκολ στα 2:53 για το φινάλε.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τους Ιταλούς να πιέζουν ασφυκτικά και να βομβαρδίζουν την ελληνική εστία ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης (για να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι), όμως εκεί μίλησαν τα τρομερά ελληνικά μπλοκ και στα τελευταία δευτερόλεπτα μία τεράστια επέμβαση του Ζερδεβά, που κράτησε το 9-8 και την τέταρτη νίκη της γαλανόλευκης στα πέντε συνολικά παιχνίδια της στον όμιλο.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζιανάντζα, Φοντέλια, Κοντέμι 3, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.

Στα άλλα σημερινά ματς του Α’ Ομίλου θα παίξουν αργότερα: 19:30 Κροατία – ΗΠΑ, 22:40 Ρουμανία – Μαυροβούνιο.

Η Βαθμολογία του Α’ Ομίλου:

1. Ελλάδα 11 β. (5 αγ.)

2. Ιταλία 11 β. (5 αγ.)

3. Κροατία 9 β. (4 αγ.)

4. ΗΠΑ 6 β. (4 αγ.)

5. Μαυροβούνιο 2 β. (4 αγ.)

6. Ρουμανία 0 β. (4 αγ.)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version