Site icon NewsIT

Ελλάδα – Καναδάς LIVE η πρεμιέρα της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

27.07.2024 | 21:47
Ελλάδα – Καναδάς LIVE η πρεμιέρα της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Paris 2024 Olympics - Basketball - Men's Group Phase - Group A - Greece vs Canada - Lille, Pierre Mauroy Stadium, Villeneve-d'Ascq, France - July 27, 2024. Giannis Antetokounmpo of Greece in action against Dillon Brooks of Canada and Luguentz Dort of Canada. REUTERS/Brian Snyder

Η Εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει τον Καναδά στην πρεμιέρα της για τον 1ο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να έχει ένα δύσκολο εμπόδιο στο δρόμο της. 

Η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας δίνει το πρώτο της παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με την «γαλανόλευκη» να κοντράρεται με τον πολύ ισχυρό Καναδά, στην 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να θέλει τη νίκη για να δείξει ότι στην Ολυμπιάδα δεν ήρθε απλά και μόνο για την συμμετοχή.

Ο Καναδάς αποτελεί ένα αρκετά δύσκολο εμπόδιο, καθώς διαθέτει αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, ενώ στο περασμένο Mundobasket κατέλαβε την 3η θέση. Πρόκειται για μια ομάδα με ατομική ποιότητα, αλλά και ένα σύνολο πολύ αξιόλογο, το οποίο ωστόσο έχει τις δικές του αδυναμίες. Αυτές θέλει να εκμεταλλευτεί η Εθνική, προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται και η Αυστραλία με την Ισπανία, με τις δυο ομάδες να κοντράρονται νωρίτερα, σε ένα παιχνίδι που τα «καγκουρό» επικράτησαν με σκορ 92-80. Στα νοκ – άουτ προκρίνονται οι δυο πρώτες ομάδες, καθώς και οι δυο καλύτερες τρίτες, κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική μπάσκετ έχει αρκετές πιθανότητες να βρει στην επόμενη φάση, αρκεί να παρουσιάσει μια εικόνα ανάλογη με αυτή που είχε στα φιλικά προετοιμασίας και στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα – Καναδάς από το Newsit.gr

 

Το πρόγραμμα της Εθνικής μπάσκετ:

Σάββατο 27 Ιουλίου

Ελλάδα – Καναδάς (22:00)

Τρίτη 30 Ιουλίου

Ισπανία – Ελλάδα (12:00)

Παρασκευή 2 Αυγούστου

Αυστραλία – Ελλάδα (14:30)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version