Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ελβετία – Ιταλία 2-0: Έχασε και έμεινε εκτός Euro 2024 η «σκουάντρα ατζούρα»

Ελβετία – Ιταλία 2-0: Έχασε και έμεινε εκτός Euro 2024 η «σκουάντρα ατζούρα»

Η Ελβετία ήταν καλύτερη και κέρδισε 2-0 την Ιταλία στο πρώτο παιχνίδι για τους «16» του Euro 2024, με την «σκουάντρα ατζούρα» να γνωρίζει την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ρέμο Φρόιλερ και Ρούμπεν Βάργκας τα γκολ της νίκης για τους Ελβετούς.

Η Ελβετία νίκησε την Ιταλία 2-0 στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Euro 2024, με τος Φρόιλερ και Βάργκας να σκοράρουν τα γκολ της νίκης για το σύνολο του Μουράτ Γιακίν, το οποίο άφησε εκτός τουρνουά την κάτοχο του τροπαίου.

Στο «Olympiastadion» του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκπληξη των νοκ – άουτ στο Euro, με την εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο να αντικατοπτρίζει πλήρως το σκορ του αγώνα.

Και αυτό διότι η Ελβετία από το 1΄έως το 90΄ ήταν κυρίαρχη, έδειξε να είναι καλύτερο σύνολο και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού με τη σημερινή της νίκη θα συνεχίσει στο τουρνουά και θα βρεθεί στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης.

Στο 37΄ο Ρέμο Φρόιλερ βρέθηκε ανενόχλητος στην αντίπαλη άμυνα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Ένα γκολ το οποίο οι Ελβετοί δικαιούνταν στο 100% αφού είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις μπροστά από την εστία του Τζίτζι Ντοναρούμα.

Γενικότερα στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Σπαλέτι δεν πατούσαν καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο, με τους Ελβετούς να έχουν ένα επιθετικό μονόλογο.

Μάλιστα με την σέντρα του δεύτερου 45λεπτού, η Ελβετία κατάφερε να διπλασιάσει το προβάδισμα της, με τον Βάργκας να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο έβαλε τεράστιο εμπόδιο για την Ιταλία.

Με το 2-0 υπέρ της η Ελβετία σταδιακά οπισθοχώρησε στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την μπάλα στην Ιταλία, η οποία ωστόσο βρήκε μπροστά της ένα τοίχος, το οποίο δεν μπορούσε να περάσει.

Κάπως έτσι και παρά την προσπάθεια των Ιταλών στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, το σκορ δεν άλλαξε έως το σφύριγμα της λήξης.

Αποτέλεσμα που έδωσε στην Ελβετία την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ αντίθετα έστειλε την Ιταλία πίσω στην Ρώμη, αφήνοντας αρνητικές εντυπώσεις από την παρουσία της στο Euro 2024.

Επόμενος αντίπαλος της Ελβετίας θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Αγγλία – Σλοβακία.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη της Ελβετίας ενάντια στην Ιταλία μετά από 31 χρόνια, ένα ιστορικό επίτευγμα, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλα από τους φίλους της ομάδας στις εξέδρες του γηπέδου.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Έμπισερ (90’+2′ Στέφεν), Φρόιλερ, Τσάκα, Ρίντερ (72′ Στεργίου), Βάργκας (71′ Τσούμπερ), Εμπολό (77′ Ντούα), Εντόι (77′ Σιέρο).

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75′ Καμπιάσο), Κριστάντε (75′ Πελεγκρίνι), Φατζιόλι (86′ Φρατέζι), Μπαρέλα (64′ Ρετέγκι), Κιέζα, Σκαμάκα, Ελ Σαράουι (46′ Τζακάνι).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις