Site icon NewsIT

Έντσο Φερνάντες: Σάλος για τα ρατσιστικά συνθήματα και έρευνα από την Τσέλσι – Ζήτησε συγγνώμη ο Αργεντινός

17.07.2024 | 12:06
Έντσο Φερνάντες: Σάλος για τα ρατσιστικά συνθήματα και έρευνα από την Τσέλσι – Ζήτησε συγγνώμη ο Αργεντινός

FILE PHOTO: Soccer Football - Copa America 2024 - Final - Argentina v Colombia - Hard Rock Stadium, Miami, Florida, United States - July 15, 2024 Argentina's Enzo Fernandez celebrates with family after winning the Copa America 2024 REUTERS/Agustin Marcarian/File Photo

Τα ρατσιστικά συνθήματα στους πανηγυρισμούς των παικτών της Εθνικής Αργεντινής για την κατάκτηση του Copa America έχουν προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο και ο Έντσο Φερνάντες βρίσκεται στο “στόχαστρο” στην Αγγλία, με την Τσέλσι να ξεκινάει σχετική έρευνα.

Ο Έντσο Φερνάντες φαίνεται σε video να τραγουδάει μαζί με συμπαίκτες του στην Εθνική Αργεντινής, για την καταγωγή των Γάλλων ποδοσφαιριστών και αν είναι Αφρικανοί με γαλλικό διαβατήριο, γεγονός που έφερε αντιδράσεις και στην Αγγλία, με τον συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Ντέιβιντ Φοφανά να σχολιάζει το γεγονός.

«Ποδόσφαιρο το 2024: Ασυγκράτητος ρατσισμός», έγραψε σε δική του ανάρτηση ο Γάλλος της Τσέλσι, η οποία με τη σειρά της έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει έρευνα και θα λάβει ακόμη και νομική δράση για οποιοδήποτε ρατσιστικό επεισόδιο.

Ο ίδιος ο Έντσο Φερνάντες έσπευσε να απολογηθεί μετά το σάλο που προκάλεσε το video του, υποστηρίζοντας ότι τα ρατσιστικά συνθήματα δεν αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω του, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή.

Δράση για το περιστατικό αναμένεται να πάρει όμως και η FIFA, με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή να κινδυνεύει πια με “βαριά” τιμωρία, γεγονός που έφερε και την άμεση απολογία του, με μήνυμα στα social media.

Η απολογία του Φερνάντες

«Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για το βίντεο που πόσταρα στο Instagram μου κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών με την εθνική μου ομάδα. Το σύνθημα περιείχε πολύ επιθετική γλώσσα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις λέξεις αυτές.

Στέκομαι ενάντια στις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και απολογούμαι που παρασύρθηκα από την ευφορία των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Copa America. Αυτό το βίντεο, αυτή η στιγμή, αυτές οι λέξεις, δεν αντικατοπτρίζουν τα ”πιστεύω” μου ή τον χαρακτήρα μου. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version