Site icon NewsIT

ΕΠΟ: Τιμωρία έδρας για ρίψη αντικειμένων προβλέπει ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας

15.08.2024 | 13:42
ΕΠΟ: Τιμωρία έδρας για ρίψη αντικειμένων προβλέπει ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Η ΕΠΟ προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές αναφορικά με τον Πειθαρχικό της Κώδικα και πλέον η ρίψη αντικειμένων εντός αγωνιστικού χώρου θα προβλέπει τιμωρία έδρας μιας αγωνιστικής.

Το πρωτάθλημα της Super League είναι έτοιμο να αρχίσει, με τη σέντρα να είναι προγραμματισμένη το Σαββατοκύριακο (17-18/08/24). Ενόψει της νέας σεζόν η ΕΠΟ θέλησε να τροποποιήσει τον Πειθαρχικό της Κώδικα και να αυσηροποιήσει το πλαίσιο των ποινών της, καθώς πλέον η ρίψη αντικειμένου μέσα στο γήπεδο από τους οπαδούς, θα έχει επίπτωση η έδρα να κλείσει για ένα αγώνα.

Κάπως έτσι το άρθρο 15, παράγραφος 3, ιι, προβλέπει από εδώ και στο εξής νέα δεδομένα, με τα οποία οι ομάδες καλούνται να προσανατολιστούν, προκειμένου να γλυτώσουν από τις εξοντωτικές ποινές.

Αναλυτικά ο πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει

Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένου το οποίο κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορο, κατά κανόνα, και ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας, βεγγαλικού, πυροτεχνήματος, καπνογόνου και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

α) Εφόσον δεν προκλήθηκε βλάβη και η ρίψη δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μία (1) αγωνιστική.

β) Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version